25/10/2020 25/10/2020 Η Ιερά Μητρόπολη Δράμας έχει καθιερώσει εκδηλώσεις προς τιμή του αειμνήστου Εθνομάρτυρα Αθανασίου Βαλαβάνη καθώς και των άλλων Ελλήνων πατριωτών που θυσιάστηκαν την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα από τους Βουλγάρους, στην ενορία Αγίου Αθανασίου Πετρούσας. Έτσι, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πετρούσας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη...
25 Οκτωβρίου, 2020 - 22:16
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2020 - 22:45

Πετρούσα: Μία αγκαλιά απο τα παιδιά για τον Εθνομάρτυρα

Διαδώστε:
Πετρούσα: Μία αγκαλιά απο τα παιδιά για τον Εθνομάρτυρα

Η Ιερά Μητρόπολη Δράμας έχει καθιερώσει εκδηλώσεις προς τιμή του αειμνήστου Εθνομάρτυρα Αθανασίου Βαλαβάνη καθώς και των άλλων Ελλήνων πατριωτών που θυσιάστηκαν την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα από τους Βουλγάρους, στην ενορία Αγίου Αθανασίου Πετρούσας.

Έτσι, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πετρούσας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο και τέλεσε Μνημόσυνο στον εθνομάρτυρα Αθανάσιο Βαλαβάνη και τους αγωνιστάς του Μακεδονικού Αγώνα.

Ακολούθησε Τρισάγιο στον τάφο του Εθνομάρτυρα και κατάθεση στεφάνου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη. Συγκίνηση προκαλούν τα στιγμιότυπα νέων παιδιών, τα οποία κύκλωσαν ευλαβικά το μνήμα του Εθνομάρτυρος.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων