29/12/2023 29/12/2023 Μια ιδιαίτερη πνευματική εμπειρία αλλά και μια ευκαιρία αναψυχής είχαν την ευκαιρία να ζήσουν εβδομήντα νέοι και νέες που αποτελούν τα στελέχη νεότητας και τους Αναγνώστες – Ιερόπαιδες της τοπικής Εκκλησίας πραγματοποιώντας Χριστουγεννιάτικη Προσκυνηματική εξόρμηση στην Εύβοια. Τον όμιλο των προσκυνητών συνόδευαν ο π. Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος και ο διάκονος π. Ιάκωβος Πρώιας. Το πρόγραμμα περιελάβανε,...
29 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:34

Προσκυνηματική εξόρμηση των Στελεχών Νεότητας της Μητρόπολης Δημητριάδος στην Εύβοια

Διαδώστε:
Προσκυνηματική εξόρμηση των Στελεχών Νεότητας της Μητρόπολης Δημητριάδος στην Εύβοια

Μια ιδιαίτερη πνευματική εμπειρία αλλά και μια ευκαιρία αναψυχής είχαν την ευκαιρία να ζήσουν εβδομήντα νέοι και νέες που αποτελούν τα στελέχη νεότητας και τους Αναγνώστες – Ιερόπαιδες της τοπικής Εκκλησίας πραγματοποιώντας Χριστουγεννιάτικη Προσκυνηματική εξόρμηση στην Εύβοια.

Τον όμιλο των προσκυνητών συνόδευαν ο π. Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος και ο διάκονος π. Ιάκωβος Πρώιας.

Το πρόγραμμα περιελάβανε, αφού ανέχωρησαν από το Βόλο με ενδιάμεση στάση το λιμάνι της Γλύφας και αποβίβαση στον Αγιόκαμπο, επίσκεψη στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ, όπου είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τη κάρα του Οσίου Δαυίδ, τον τάφο του Οσίου Ιακώβου του Τσαλίκη αλλά και να ξεναγηθούν στους χώρους της Μονής.

Στη συνέχεια το μεσημέρι, βρέθηκαν στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου, όπου φυλάσσεται το άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου, ξεναγήθηκαν στο Εκκλησιαστικό Μουσείο με εκθέματα Μικρασιατών από το Προκόπι Καππαδοκίας.

Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου αλλά και τη προσωπική μέριμνα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου και την αβραμιαία φιλοξενία του προϊσταμένου του Ιερού Προσκυνήματος π. Ιωάννου παρατέθηκε πλούσιο γεύμα σε όλους τους εκδρομείς κάτι που συγκίνησε τους πάντες και δημιούργησε αισθήματα αγάπης και ανταπόδοσης. Κατά τη διάρκεια του γεύματος τα στελέχη είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα αλλά και να ψάλλουν εκκλησιαστικούς ύμνους.

Η μέρα έκλεισε με επίσκεψη στην γραφική και στολισμένη παραλία της Χαλκίδος. Οι εκδρομείς έφθασαν στο Βόλο αργά το βράδυ κρατώντας στην ψυχή τους όμορφες εικόνες και συναρπαστικές εμπειρίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων