09/12/2022 10/12/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος είχε συναντήσεις με μαθητές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, είτε επισκεπτόμενος, κατόπιν προσκλήσεως τις σχολικές μονάδες, είτε υποδεχόμενος τους μαθητές στον χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου 2022. Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Διάκονό του π. Σταύρο Καλαφάτη, μετέβη...
09 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:51
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2022 - 1:29

Συναντήσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος με μαθητές

Διαδώστε:
Συναντήσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος με μαθητές

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος είχε συναντήσεις με μαθητές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, είτε επισκεπτόμενος, κατόπιν προσκλήσεως τις σχολικές μονάδες, είτε υποδεχόμενος τους μαθητές στον χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Διάκονό του π. Σταύρο Καλαφάτη, μετέβη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διευθυντής κ. Σάκης Κουκουβίνος και οι Διδάσκαλοι, οι οποίοι νωρίτερα τον είχαν προσκαλέσει. Παρόντες επίσης ήταν ο Εφημέριος της Ενορίας Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Βασιλικού, όπου υπάγεται το Σχολείο, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λοβέρδος και ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Δημήτριος Σέρρας.

Κατόπιν, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, ο Διευθυντής καλωσόρισε και παρουσίασε τον Σεβασμιώτατο στους μικρούς μαθητές, αναφέροντας ορισμένα σημεία από το βιογραφικό του και εν συνεχεία έδωσε το λόγο στον Αντιδήμαρχο, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Μετά ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος απηύθυνε λόγο πνευματικής οικοδομής στα παιδιά τόσο του Δημοτικού όσο και του παρακείμενου 5ου Νηπιαγωγείο Βασιλικού, τους μίλησε για το νόημα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων αναπτύσσοντας διάλογο μαζί τους.

Στο τέλος οι μαθητές έψαλλαν υπό την καθοδήγηση των διδασκόντων την φήμη του Σεβασμιωτάτου και ευχήθηκαν καλά Χριστούγεννα, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια επόμενη συνάντηση. Ο Σεβασμιώτατος, έπειτα, προσέφερε στους μαθητές αναμνηστικές ευλογίες και πριν την αναχώρησή του είχε επικοινωνία με τον σύλλογο των διδασκόντων.

Την επομένη, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου «Ειρήνης και Ελευθερίας» Δερύνειας της επαρχίας Αμμοχώστου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Διασχολικών Συμπράξεων Εκπαίδευσης, για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ελλάδας – Κύπρου «Χρυσοπράσινο φύλλο» και της συνεργασίας του Σχολείου με το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, που επισκέφθηκαν για 4 ημέρες τη Χαλκίδα, προσήλθαν και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος τους υποδέχθηκε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του θρόνου της Ι. Μητροπόλεως, αφού, για την χειμερινή περίοδο εκεί καλύπτονται οι λατρευτικές ανάγκες των πιστών της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, επειδή είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αναστηλώσεως-αποκαταστάσεως του Ιστορικού Ι. Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος εκεί καλωσόρισε την αποστολή των μαθητών και των Καθηγητών, τους ευχαρίστησε για την επιλογή τους να εντάξουν στο πρόγραμμα περιήγησής τους και την επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη και τους ξενάγησε στο χώρο και την ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως και συγκεκριμένα του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής και του κτηρίου υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος τους διένειμε, ως αναμνηστικό, από μια εικόνα της Αγίας Παρασκευής και οι Κύπριοι μαθητές αντιπροσέφεραν στον Σεβασμιώτατο ένα ημερολόγιο του Σχολείου τους και παραδοσιακά γλυκά της Κύπρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων