15/02/2019 15/02/2019 Μια υπέροχη μέρα ξημέρωσε ο Θεός, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019. Ρωμνιοί από Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ανταμώσαμε στο χωριό Τοξότες Ξάνθης μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα! Η μέρα μας ξεκίνησε ευχαριστώντας τον Κύριο συμμετέχοντας στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τοξοτών Ξάνθης. Σύσσωμοι οι Ρωμνιοί μέσα...
15 Φεβρουαρίου, 2019 - 20:14
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2019 - 20:22

Συνάντηση “Ρωμνιών” Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (φώτο)

Διαδώστε:
Συνάντηση “Ρωμνιών” Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (φώτο)

Μια υπέροχη μέρα ξημέρωσε ο Θεός, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019.

Ρωμνιοί από Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ανταμώσαμε στο χωριό Τοξότες Ξάνθης μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα!

Η μέρα μας ξεκίνησε ευχαριστώντας τον Κύριο συμμετέχοντας στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τοξοτών Ξάνθης. Σύσσωμοι οι Ρωμνιοί μέσα στο σπίτι του Θεού τον δοξολογήσαμε και συνεχίσαμε την μέρα μας.

Αφού πήραμε την ευχή του πατρός Ιωάννη κατευθυνθήκαμε προς μια καφετέρια του χωριού δίπλα στον ποταμό Νέστο σε ένα καταπράσινο μέρος. Απολαύσαμε τοπικές λιχουδιές και καφεδάκι!

 

 

Ο χρόνος ήταν αρκετός και για μια βόλτα σε μονοπάτι δίπλα από τον ποταμό Νέστο. Ο ήλιος μας έλουζε και έκανε την μικρή μας πεζοπορία πιο ευχάριστη και διασκεδαστική αφού δεν έλειψαν τα πειράγματα και τα αστεία. Στην συνέχεια, κατευθυνθήκαμε στο Αρχονταρίκι του Ναού, όπου το πρωί είχαμε λειτουργηθεί, για το μεσημεριανό μας γεύμα. Εκεί είχαμε και μια ευχάριστη έκπληξη αφού κόψαμε μια βασιλόπιτα όλοι μαζί για το νέο έτος!

 

 

 

Κατά τις 5 το απόγευμα πήραμε τον δρόμο για την Ιερά Μονή της Παναγίας Καλαμούς, η οποία είναι κτισμένη βόρεια της Ξάνθης σε υψόμετρο 170 μέτρων. Το όνομα της Μονής, σύμφωνα με την παράδοση, προέρχεται από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας μέσα σε καλαμώνα στις όχθες του ποταμού Κόσυνθου. Η Μονή ιδρύθηκε πιθανότατα γύρω στον 11ο αιώνα. Εκεί ο πατέρας Γρηγόριος μας περίμενε για τον Εσπερινό.

Μετά από μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του μοναστηριού, ο πατέρας Γρηγόριος μας μοίρασε ευλογίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν είδε τόσους νέους μαζεμένους και μάλιστα από διαφορετικές πόλεις, είπε χαρακτηριστικά.. ¨πάω να ανάψω όλους τους πολυελαίους… ήρθαν τόσοι νέοι και θα έχουμε τα φώτα σβηστά;!¨. Γι’αυτόν ήταν γιορτή εκείνη η μέρα μ’αυτό που είδε αλλά το ίδιο και για όλους εμάς!

 

 

Φύγαμε, λοιπόν, από το μοναστήρι και πήραμε τον κατήφορο (ελπίζω μόνο κυριολεκτικά) και φθάσαμε στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης. Σε ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο-καφέ απολαύσαμε τον καφέ σε συνοδεία με τοπικά γλυκά…

Εκεί αποχαιρετηθήκαμε και αναχώρησε ο καθένας για την πόλη του, αφού υποσχεθήκαμε ότι θα το επαναλάβουμε σύντομα σε κάποια άλλη περιοχή!

Εις το επανιδείν, λοιπόν, αδελφάκια μου και πάντα τέτοια!

 

Ειρήνη Πολυζωίδου

Υπεύθυνη νεότητας Ε.ΡΩ. Ξάνθης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων