14/11/2022 14/11/2022 Με αμείωτο ενδιαφέρον, συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας και αυτή τη χρονική περίοδο, όπου η πανέμορφη Μακρινίτσα, μέσα από τα υπέροχα χρώματα του φθινοπώρου που εναλλάσσονται πότε με την ηλιοφάνεια και πότε με την υποβλητική ομίχλη, «αποζημιώνει» ευχάριστα εκπαιδευτικούς και μαθητές. Την εβδομάδα που μας πέρασε, και πιο συγκεκριμένα, μαθητές του...
14 Νοεμβρίου, 2022 - 11:33
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2022 - 10:33

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Διαδώστε:
Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Με αμείωτο ενδιαφέρον, συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας και αυτή τη χρονική περίοδο, όπου η πανέμορφη Μακρινίτσα, μέσα από τα υπέροχα χρώματα του φθινοπώρου που εναλλάσσονται πότε με την ηλιοφάνεια και πότε με την υποβλητική ομίχλη, «αποζημιώνει» ευχάριστα εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, και πιο συγκεκριμένα, μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου επισκέφθηκαν την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μια εικόνα… χίλιες λέξεις”, που είναι αφιερωμένο στην τέχνη, την τεχνική και τα νοήματα της βυζαντινής εικόνας. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, δημιούργησαν την δική τους βυζαντινή εικόνα.

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Βόλου, Ενώ την επόμενη μέρα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, υποδέχθηκε μαθητές του 4ου Λυκείου Λάρισας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα και θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή 10.00 π.μ. – 6.00 μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το απόγευμα.

 

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων