28/03/2023 28/03/2023 Την δεσποτικοθεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως της 25ης Μαρτίου 1821 τίμησαν με μια μεγάλη εορταστική εκδήλωση τα Κατηχητικά Σχολεία της Καρδίτσας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Σοφίας, Ιωάννου Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσας. Τα παιδιά με ποιήματα, τραγούδια και δρώμενα σκόρπισαν συγκίνηση αναφερόμενα στο...
28 Μαρτίου, 2023 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2023 - 10:38

Τα Κατηχητικά Σχολεία της Καρδίτσας τίμησαν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Διαδώστε:
Τα Κατηχητικά Σχολεία της Καρδίτσας τίμησαν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Την δεσποτικοθεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως της 25ης Μαρτίου 1821 τίμησαν με μια μεγάλη εορταστική εκδήλωση τα Κατηχητικά Σχολεία της Καρδίτσας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Σοφίας, Ιωάννου Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσας.

Τα παιδιά με ποιήματα, τραγούδια και δρώμενα σκόρπισαν συγκίνηση αναφερόμενα στο μεγάλο εκκλησιαστικό γεγονός του, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αλλά και καθώς περιηγήθηκαν στα ιστορικά μονοπάτια του 1821.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό: ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο κ. Γεώργιος Κωτσός, Βουλευτής Καρδίτσας, η κ. Ασημίνα Σκόνδρα, Βουλευτής Καρδίτσας, ο κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας και ο  κ. Παναγιώτης Ευθυμίου, Εκπρόσωπος του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Βασιλείου Τσιάκου.

Η εορτή περιελάμβανε ομιλία από την εκπαιδευτικό κ. Σταυρούλα Ιωακείμ, με θέμα: “Ο Ευαγγελισμός της Παναγίας και της Πατρίδας μας”, εθνικοθρησκευτικά ποιήματα και  εθνικά και πατριωτικά τραγούδια από την χορωδία των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Τα Αγγελάκια». Τη χορωδία διδάσκουν οι κ. Πέτρος Τσιμπερόπουλος και η κ. Φανή Καραμήτρου.

Τα παιδιά ετοίμασαν και παρουσίασαν θεατρικό  με θέμα: Κρυφό Σχολειό και Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού κ. Βαΐας Σωτηροπούλου.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κατηχητής κ. Αθανάσιος Νιαβής που όπως ανέφερε: “Μέσα από την μεστή σε νοήματα ομιλία, τα ποιήματα, το υπέροχο θεατρικό και τα τραγούδια που άγγιξαν την ψυχή μας, συγκινηθήκαμε με την αναφορά στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, της γλυκιάς μας Παναγίας, που πάντοτε εμείς οι Χριστιανοί, θα ατενίζουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό την μεσίτρια του ουρανού. Αλλά θαυμάσαμε και στα κλεφτά, λίγη από την δόξα και τον παλμό των προγόνων μας, στο μακρινό αλλά και κοντινό 1821.

Σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα γεμάτη χαρά, συγκίνηση, αισιόδοξα μηνύματα και αγάπη, γονείς και παιδιά απόλαυσαν ένα πρωινό, ξεχωριστό και ευλογημένο. Όμως, για τους Έλληνες το ταξίδι του ΄21 συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για πάντα, όσο στα μεγάλα μάτια των παιδιών μας λαμπυρίζει το φως του Χριστού και η ανταύγεια της Πατρίδος”.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου,  Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου, ευχαρίστησε τους άρχοντες του τόπου για την παρουσία τους, τους διοργανωτές, τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, τους γονείς, που εμπιστεύονται ότι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους, στην τοπική μας Εκκλησία, ώστε αυτή με τη σειρά Της να διαπλάθει σώους ανθρώπους, ολοκληρωμένες κατά Χριστόν ψυχοσωματικές οντότητες, αλλά και τα παιδιά, για τον κόπο που έκαναν για την παρουσία αυτής της όμορφης εορτής.

Τόνισε ότι· κοιτάζοντας τα πρόσωπα των παιδιών, τα γεμάτα από φως και ελπίδα, εμείς οι μεγάλοι πρέπει συνεχώς να ελεγχόμαστε, ώστε το αύριο που τους ετοιμάζουμε να είναι αντάξιο των προσδοκιών τους και των αγνών ψυχών τους.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως με επικεφαλής τον  Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Καλλιώρα, Υπεύθυνο αυτού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων