31/07/2020 31/07/2020 Ευλογία Θεού ήταν η ευκαιρία των παιδιών της κατασκηνώσεως Αναγνωστών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ να βρεθούν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 στον οικείο σε αυτά χώρο της Κατασκηνώσεως στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρκέλλης. Με τον Αρχηγό Πρεσβύτερο π. Ιωάννη Κατσούνη και τον Υπαρχηγό κ. Παντελή Κριτούλη, όλα τα...
31 Ιουλίου, 2020 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2020 - 18:08

Ταξίδι με το “Καράβι του Χριστού”

Διαδώστε:
Ταξίδι με το “Καράβι του Χριστού”

Ευλογία Θεού ήταν η ευκαιρία των παιδιών της κατασκηνώσεως Αναγνωστών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ να βρεθούν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 στον οικείο σε αυτά χώρο της Κατασκηνώσεως στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρκέλλης.

Με τον Αρχηγό Πρεσβύτερο π. Ιωάννη Κατσούνη και τον Υπαρχηγό κ. Παντελή Κριτούλη, όλα τα παιδιά , μαθητές Σχολείων και φοιτητές ΑΕΙ, συμμετέσχον και έψαλαν στην Θεία Λειτουργία που ετέλεσε ο πνευματικός τους πατέρας Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, ο οποίος προ της απολύσεως τους εδώρισε ένα μικρό επιστήθιο σταυρό.

Εν συνεχεία, κατά το πρωινό και μάλιστα κατά την μελέτη αγιογραφικού αναγνώσματος ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την κατάλληλη για νέους περικοπή του Αποστόλου Παύλου ( Προς Τιμόθεον Α’, κεφ δ’, στ. 9-15) δίδοντας οδηγίες για την ορθόδοξη πίστη και την ηθική αρετή που πρέπει να περικοσμούν τους ευσεβείς νέους.
Μετά το πρωινό άλλα παιδιά έπαιξαν στην θάλασσα με τον Υπαρχηγό και άλλα ακολούθησαν τον Σεβασμιώτατο στην προσκυνηματική πορεία του προς το αγίασμα (τόπο μαρτυρίου) της Αγ. Μαρκέλλης, όπου ο Χιώτης Ιεράρχης ανέπεμψε δέηση. Με το γεύμα έγινε συζήτηση επί του θέματος «Νεομάρτυρες και Εθνομάρτυρες» με ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις των παιδιών, τα οποία απήτησαν από τον Ποιμενάρχη της ακριτικής τους επαρχίας να συνεχίσει να αρθρώνει και εθνικό λόγο, όπως άλλωστε η ιστορία και η παράδοση της Εκκλησίας μας επιβάλλει.

Μετά το απογευματινό παιχνίδι τα παιδιά συμμετείχαν στην Ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια παρουσίασαν την εορτή ποιημάτων, κειμένων και τραγουδιών που είχαν προετοιμάσει με θέμα την Κωνσταντινούπολη και τον Ναό της Αγίας Σοφίας. Η γιορτή τους έκλεισε με τους αθλητικούς αγώνες. Η ευλογημένη αυτή ημέρα επισφραγίσθηκε με την Ακολουθία του Αποδείπνου, τις συμβουλές του Σεβασμιωτάτου για πνευματική ζωή, υποδειγματική συμπεριφορά, αρίστη πρόοδο στα μαθήματα και μελέτη της θεολογικής διδασκαλίας και της ελληνικής ιστορίας. Μάλιστα τους εδώρισε μία εικόνα της Παναγίας της Πορταίτισσας και ένα βιβλίο για την άλωση της Βασιλεύουσας.

Τα παιδιά επέστρεψαν στις οικογένειες τους γεμάτα πνευματικό εφοδιασμό, αλλά και νεανική χαρά για μια μέρα ψυχαγωγίας, δηλαδή αγωγής της ψυχής με δάσκαλο τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Και προσδοκούν την επομένη εκδρομή που μάλλον δεν θα αργήσει.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων