10/05/2019 10/05/2019 Την Τρίτη 7 Μαΐου 2019, 42 μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου, μαζί με τις δασκάλες τους, έκαναν «Μία βόλτα στην ΟΑΚ», έχοντας ως επίκεντρο τα περιβαλλοντικά θέματα και συμμετέχοντας στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Διαδραστικό – Βιωματικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού. Εισαγωγή στις Ήπιες Πηγές Ενέργειας με έμφαση στην Εξοικονόμηση Πόρων». Τους...
10 Μαΐου, 2019 - 10:18

Το 1ο Δημοτικό Κισάμου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
Το 1ο Δημοτικό Κισάμου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Την Τρίτη 7 Μαΐου 2019, 42 μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου, μαζί με τις δασκάλες τους, έκαναν «Μία βόλτα στην ΟΑΚ», έχοντας ως επίκεντρο τα περιβαλλοντικά θέματα και συμμετέχοντας στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Διαδραστικό – Βιωματικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού. Εισαγωγή στις Ήπιες Πηγές Ενέργειας με έμφαση στην Εξοικονόμηση Πόρων».

Τους μαθητές υποδέχθηκε ο επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος και υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας της Ορθοδόξου Ακαδημία Κρήτης, Αντώνης Καλογεράκης, ο οποίος συζήτησε με τα παιδιά για τη σημασία του σεβασμού της φύσης. Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, οι μαθητές ακολούθησαν τα βήματα της ανακύκλωσης και δημιούργησαν με ενθουσιασμό το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί, αντιλαμβανόμενοι στην πράξη, την αξία της ανακύκλωσης και της εξοικονόμησης.

 

 

 

 

Μετά το πέρας του Εργαστηρίου, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γίνουν κοινωνοί των σύγχρονων τεχνολογιών στην πράξη, καθώς ήλθαν σε επαφή με ένα μοντέλο ελικοπτέρου υπό κλίμακα, το οποίο έχει ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα, ικανό να κινήσει τον έλικά του, χωρίς τη μεσολάβηση κάποιας άλλης εξωτερικής πηγής ενέργειας. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τις δυνατότητες τις ηλιακής ενέργειας και έδειξαν ενδιαφέρον για τις εφαρμογές που μπορεί να έχει αυτή η τεχνολογία στο μέλλον.

Παράλληλα, οι μαθητές συνοδευόμενοι από τον βιβλιοθηκονόμο και επιστημονικό συνεργάτη της ΟΑΚ, Ιωάννη Μουντογιαννάκη, περιηγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος και πιο συγκεκριμένα στο Ιερό Παρεκκλήσι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων και στην Αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από την ταινία “El Greco” του σκηνοθέτη Ιωάννη Σμαραγδή. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την Εικαστική Έκθεση της Πέπης Χατζηδάκη, με θέμα: «Οι δικοί μου πρόσφυγες» και να συζητήσουν εκτενώς για το φλέγον ζήτημα των προσφύγων, μαθαίνοντας για την ανάγκη σεβασμού προς το διαφορετικό.

 

 

Ακολούθως, τα παιδιά είδαν την Έκθεση Φωτογραφίας του Νικολάου Μαγγίνα, που ως θέμα της έχει τη ζωή και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄, μέσα από τις δραστηριότητές του ανά τον κόσμο. Η «Βόλτα στην ΟΑΚ» έκλεισε με επίσκεψη στο Μουσείο Κρητικών Βοτάνων, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα βότανα της Κρήτης και την ιδιαίτερη σπουδαιότητα της κρητικής χλωρίδας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων