15/05/2023 15/05/2023 Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, ημέρα μνήμης των Αγίων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλάβων Κυρίλλου και Μεθοδίου, μετά από πρόσκληση του 1 ου Γυμνασίου Ξάνθης, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζινης και ο Ιεροκήρυκας και Διευθυντής του Γραφείου Ιεραποστολής της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Μουκανος, παρουσίασαν στους μαθητές της Γ’ Λυκείου το Ιεραποστολικό έργο της...
15 Μαΐου, 2023 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2023 - 10:57

Το γραφείο Ιεραποστολής στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Διαδώστε:
Το γραφείο Ιεραποστολής στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, ημέρα μνήμης των Αγίων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλάβων Κυρίλλου και Μεθοδίου, μετά από πρόσκληση του 1 ου Γυμνασίου Ξάνθης, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζινης και ο Ιεροκήρυκας και Διευθυντής του Γραφείου Ιεραποστολής της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Μουκανος, παρουσίασαν στους μαθητές της Γ’ Λυκείου το Ιεραποστολικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Ο π. Σωφρόνιος παρουσίασε βίντεο από την πρόσφατη επίσκεψη του στην Τανζανία, ενώ ο π. Ιωακείμ παρουσίασε τη δράση του Γραφείου Ιεραποστολής.

Η διευθύντρια του Γυμνασίου Φωτεινή Νεστοριδου μαζί με τον Καθηγητή κ. Νικόλαο Κόκκα, έδωσαν στους πατέρες αναμνηστικά δώρα, ενώ ο Πρόεδρος του Δεκαπενταμελους Συμβουλίου Τάσος Γεωργαντάς παρέδωσε πόσο που συνέλεξαν οι μαθητές ως οικονομική βοηθεια προς την Επισκοπή Μπουκομπα της Τανζανίας. Οι πατέρες μετέφεραν τις ευχές και τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου, για την αξιέπαινη πρωτοβουλία που αξίζει να βρει μιμητές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων