29/03/2019 29/03/2019 Άγιος Παΐσιος. Ένας Άγιος μοναδικός. Τόσο ζωντανός και σύγχρονος. Μια άγια προσωπικότητα που επηρέασε τον κόσμο γύρω του και μίλησε στις καρδιές των ανθρώπων. Ένας άνθρωπος, του οποίου η ζωή άλλαξε χάρη σε αυτόν τον Άγιο ήταν και ο κ. Ρακοβαλής. Και πράγματι, οι φοιτητές της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Θεσσαλονίκης, κατά την Τρίτη 19 Μαρτίου...
29 Μαρτίου, 2019 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2019 - 19:02

ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ: Η πρόσφατη ομιλία του κ. Ρακοβαλή για τον Άγιο Παΐσιο

Διαδώστε:
ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ: Η πρόσφατη ομιλία του κ. Ρακοβαλή για τον Άγιο Παΐσιο

Άγιος Παΐσιος. Ένας Άγιος μοναδικός. Τόσο ζωντανός και σύγχρονος. Μια άγια προσωπικότητα που επηρέασε τον κόσμο γύρω του και μίλησε στις καρδιές των ανθρώπων. Ένας άνθρωπος, του οποίου η ζωή άλλαξε χάρη σε αυτόν τον Άγιο ήταν και ο κ. Ρακοβαλής.

Και πράγματι, οι φοιτητές της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Θεσσαλονίκης, κατά την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, είχαν την χαρά να έρθει στα μέρη τους και να τους μιλήσει για τον Άγιο Παΐσιο, όχι μέσα από βιβλία που διάβασε ή από γεγονότα που του εξιστόρησαν φίλοι του. Ο κ. Ρακοβαλής είχε την ευτυχία να γνωρίσει προσωπικά τον Άγιο και να τον ακούσει ο ίδιος. Είχε την ευλογία να μιλήσει, να τον συμβουλευτεί και να ακούσει πολλές ιστορίες αλλά και πνευματικούς λόγους από τα χείλη του.

Πιο συγκεκριμένα, ο ομιλητής τόνισε στη αρχή πως ο Άγιος Παΐσιος τους συμβούλευε να κάνουν τόπο στον Θεό για να ενεργήσει μέσα τους, να μεταμορφώσει όλη τους την ζωή. «Αν δεν αφήνουμε χώρο για τον Θεό, Αυτός δεν θα παραβιάσει την ελευθερία μας. Όμως, έστω και λίγο να δείξουμε πως τον θέλουμε και Τον αναζητούμε, Αυτός θα τρέξει να μας «αγκαλιάσει».

 

 

Επίσης, ο Άγιος τόνιζε την σημασία της προσευχής. Παρότρυνε πολλές φορές να προσευχόμαστε, όχι τυπικά, αλλά με την καρδιά μας, με όλο μας τον εαυτό.

Μια άλλη χαρακτηριστική του φράση ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ρακοβαλή, πως σ΄ αυτή την ζωή ήρθαμε για να δώσουμε εξετάσεις. Και κάθε μέρα δίνουμε εξετάσεις στον Θεό, κάθε στιγμή. Όμως το πιο συγκλονιστικό είναι πως δεν έχουμε δεύτερη ευκαιρία. Δεν υπάρχουν μετ-εξεταστέοι για Σεπτέμβρη…

Τόνισε, επιπλέον, πως αποκλειστικός σκοπός σ’ αυτή τη ζωή είναι να γίνουμε Άγιοι. Ο ίδιος ο Θεός το είπε. Δεν μας συμβούλεψε απλώς να γίνουμε, ούτε μας το είπε προαιρετικά. Ήταν ρητή εντολή. «Γίνετε Άγιοι, καθώς και εγώ είμαι Άγιος».

Μας επεσήμανε την φράση που είπε ο Χριστός: «Ζητάτε πρώτα την Βασιλεία των Ουρανών και όλα τα άλλα θα σας δοθούνε». Έδινε δηλαδή προτεραιότητα στο να δίνουμε την ζωή μας για να κερδίσουμε τον Παράδεισο και μετά να ενδιαφερόμαστε για όλα τα άλλα.

Κάτι επίσης αξιοσημείωτο το οποίο έλεγε ο Άγιος είναι: «Επειδή η εποχή είναι δύσκολη, οι νέοι ζουν πιο εύκολα τα θαύματα, τα οποία τα ζούσαν παλαιότερα πολύ μεγάλοι ασκητές». Έτσι τεκμηρίωνε αυτή την φράση του μέσα από διάφορα παραδείγματα νέων που είδανε ολοζώντανη τη μορφή του Χριστού και της Παναγίας. Και Τους βλέπανε μπροστά τους επειδή κάνανε αγώνα μέσα στην σύγχρονη κοινωνία που σφύζει από πειρασμούς.

Τέλος, ο ομιλητής, αφού ανέφερε δεκάδες περιστατικά που έζησε με τον Άγιο, έκλεισε την ομιλία με έναν ακόμα λόγο του, που έλεγε συχνά εξ’ αιτίας των δύσκολων καιρών που περνάει ο κόσμος και συγκεκριμένα η χώρα μας: «Παλιά ο Θεός προστάτευε τον κόσμο με το Ένα του χέρι, τώρα τον προστατεύει και με τα δύο…».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων