28/12/2023 29/12/2023 Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών από όλη την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Νεανικών Συνάξεων Γυμνασίου και Λυκείου της Ιεράς Μητροπόλεως, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023, στο Αγρίνιο, σε πολυχώρο εστίασης. Ο Σεβασμώτατος με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε τα αγόρια και τα κορίτσια που προσήλθαν, μίλησε μαζί τους, αντάλλαξε εορταστικές ευχές και...
28 Δεκεμβρίου, 2023 - 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2023 - 1:43

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Νεανικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Νεανικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών από όλη την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Νεανικών Συνάξεων Γυμνασίου και Λυκείου της Ιεράς Μητροπόλεως, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023, στο Αγρίνιο, σε πολυχώρο εστίασης.

Ο Σεβασμώτατος με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε τα αγόρια και τα κορίτσια που προσήλθαν, μίλησε μαζί τους, αντάλλαξε εορταστικές ευχές και τα ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στις Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον Πρωτοπρ. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.


Ο π. Σπυρίδων έκανε αναφορά στη δύναμη που έχουν τα πρόσωπα, τα οποία έλαβαν μέρος στην Γέννηση του Χριστού και βρίσκονται μέσα στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ. Είναι πρόσωπα που έχουν αλήθεια, φως, χάρη, καθαρότητα και πίστη. Είναι πρόσωπα αληθινά και δυνατά. Έξω από το Σπήλαιο, μακριά από τον Χριστό, συναντούμε πρόσωπα ταραχής, κακότητας, επιθετικότητας και εκδίκησης, όπως ο Ηρώδης, ανέφερε μεταξύ άλλων. Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι, τελικά, η δύναμη βρίσκεται μέσα στο Σπήλαιο, εκεί όπου φαινομενικά τα πρόσωπα δείχνουν αδύναμα και όχι έξω από αυτό, όπου τα πρόσωπα φαίνονται μεν δυνατά, αλλά ουσιαστικά είναι αδύναμα, αφού δεν είναι αληθινά. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο π. Σπυρίδων τόνισε, ότι την πνευματική ατμόσφαιρα του Σπηλαίου την ζει ο άνθρωπος μέσα στην Εκκλησία. Εκεί που βιώνει την πίστη, καλλιεργεί την αρετή, επιμένει στην αγάπη. Εκεί που αποκτά αληθινό πρόσωπο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός κλείνοντας την πολύ όμορφη και επιτυχημένη εκδήλωση ευχαρίστησε τους μαθητές για την εντυπωσιακή συμμετοχή τους και συνεχάρη τους κατηχητές και τους υπευθύνους ιερείς για το έργο τους. «Πολλοί με ρωτάνε, τί είναι η Εκκλησία. Θα ήθελα να τους πω, ότι Εκκλησία είναι αυτό που ζήσαμε εμείς σήμερα. Βρισκόμαστε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο, γευόμαστε τα ίδια πράγματα, χωρίς να γινόμαστε ίδιοι. Μπορείτε να αναλογιστείτε πόσο συγκλονιστικό είναι αυτό;», τόνισε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε λέγοντας: «Ήρθαμε όλοι από διαφορετικά σπίτια, από διαφορετικά μέρη, βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο, φάγαμε όλοι το ίδιο φαγητό, μηδενός εξαιρουμένου και χωρίς να χάσουμε την ταυτότητά μας αποκτήσαμε μία νέα ιδιότητα. Αυτό συμβαίνει και μέσα στην Εκκλησία, παιδιά μου. Γι’ αυτό η Εκκλησία είναι ό,τι πιο ζωντανό, διαχρονικό και σωτήριο υπάρχει. Όλα τα υπόλοιπα αρχίζουν, τελειώνουν, έρχονται, φεύγουν, γίνονται της μόδας, μετά τα ξεχνάμε. Η Εκκλησία δεν θα πάψει ποτέ να υπάρχει. Θα παραμένει πάντοτε ζωντανή, γιατί Αρχηγός και Κεφαλή της είναι ο Χριστός και όσοι είμαστε μέλη της, γινόμαστε μέλη του Σώματος του Χριστού. Για αυτό θέλω να παραμείνετε μέσα στην Εκκλησία, γιατί η Εκκλησία είναι χαρά, είναι ένα πνευματικό πανηγύρι και μαζί με εμάς χαίρονται και οι άγγελοι και οι άγιοί μας».

Τέλος, τόνισε, ότι ο Θεός είναι ο ουράνιος Πατέρας μας που συγχωρεί όλα τα λάθη. Είναι τόσο μεγάλη η αγκαλιά Του, που μας περιμένει όλους να ξεκουραστούμε μέσα σε αυτή, να πάρουμε δύναμη και φως. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, τους Ιερείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, τα μέλη του μουσικού σχήματος και υποσχέθηκε στα παιδιά μια πρωτότυπη λήξη των κατηχητικών σχολείων και μια ανανεωμένη κατασκήνωση το καλοκαίρι.

Το μουσικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα επιμελήθηκε το μουσικό σχήμα Psaltério ensemble, που αποτελείται από την Μικαέλα Παπαχρυσάνθου (πιάνο – φωνή), τον Γιώργο Λιούλιο (κρουστά), τον Μάριο Μπακάλη (κλαρίνο) και τον Χρήστο Ζήση (ούτι – φωνή), οι οποίοι κράτησαν ζωντανή την ατμόσφαιρα και έδωσαν τη δυνατότητα στα παιδιά να χορέψουν, να διασκεδάσουν και να γίνουν μια μεγάλη οικογένεια.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων