11/12/2023 11/12/2023 Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου τελέστηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Παντελεήμονα στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης. Την εκδήλωση ξεκίνησε, εν είδει προσευχής, η χορωδία των σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης απέδωσε επίκαιρους χριστουγεννιάτικους ύμνους. Στη συνέχεια παιδιά των κατηχητικών συντροφιών παρουσίασαν θεατρικά και...
11 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:38
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2023 - 12:11

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Νεότητος Μητρόπολης Θήρας

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Νεότητος Μητρόπολης Θήρας

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου τελέστηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Παντελεήμονα στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης.

Την εκδήλωση ξεκίνησε, εν είδει προσευχής, η χορωδία των σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης απέδωσε επίκαιρους χριστουγεννιάτικους ύμνους. Στη συνέχεια παιδιά των κατηχητικών συντροφιών παρουσίασαν θεατρικά και ποιήματα, διά των οποίων μετέδωσαν σε όλους τους παριστάμενους το μήνυμα ότι Χριστούγεννα πραγματικά μπορούμε να ζήσουμε μόνο όταν στο επίκεντρο βρίσκεται ο Χριστός καθώς και με πράξεις αγάπης προς τους συνανθρώπους μας.

Τέλος, η χορωδία της Μητρόπολης τόσο το παιδικό τμήμα όσο και το τμήμα ενηλίκων, υπό τη διεύθυνση των καθηγητών μουσικής του Εθνικού Ωδείου Θήρας, κας Σοφίας Παπαδημητροπούλου και του κ. Γεωργίου Ρούσσου, απέδωσαν με μεγάλη επιτυχία χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Θηραίος βιολονίστας Αντώνιος Πρέκας με τους μαθητές του.

Ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας την εκδήλωση ανέφερε πως τα παιδιά με την αγνότητα και την καθαρότητα τους δίδαξαν όλους τους παριστάμενους και τους μετέδωσαν το μήνυμα της μεγάλης δεσποτικής εορτής, ευχαρίστησε τον υπεύθυνο νεότητας της Μητρόπολης, τους κατηχητές και κατηχητριες όλων των ενοριών της Μητρόπολης για το σημαντικό πνευματικό και κατηχητικό έργο που επιτελείται, όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες στην εκδήλωση, καθώς και τον νεοκλεγεντα δήμαρχο Θήρας κ. Ζώρζο για την παρουσία του και την εν γένει στήριξη του Δήμου στο έργο της Μητρόπολης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος διένειμε δώρα σε όλα τα παιδιά. Στον αύλειο χώρο είχε συγκροτηθεί χριστουγεννιάτικο bazaar με χριστουγεννιάτικα είδη, κατασκευές και γλυκά, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν προς ενίσχυση του Πτωχοκομείου Θήρας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων