20/12/2023 20/12/2023 Στην κατάμεστη από παιδιά αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 το απόγευμα η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης. Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου οι νέοι και νέες των νεανικών συνάξεων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα...
20 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2023 - 15:57

Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης

Στην κατάμεστη από παιδιά αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 το απόγευμα η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου οι νέοι και νέες των νεανικών συνάξεων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα από τραγούδια και χορούς που απέδωσαν θαυμάσια.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μανώλης, ο οποίος μίλησε για τον σπουδαία γιορτή των Χριστουγέννων και για τα μηνύματα που μέσα στην υλική εποχή που ζούμε τείνουν να χαθούν. Αλλά σημείωσε ότι εκδηλώσεις όπως αυτές κρατάνε την φλόγα της πίστης ζωντανή.

Η εορτή άρχισε με το Απολυτίκιο των Χριστουγέννων από τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως η οποία απέδωσε στη συνέχεια θαυμάσιους ύμνους του Δωδεκαημέρου υπό τη διεύθυνση του π. Σπυρίδωνος Σπύρου.

Ακολούθως το Κατηχητικό Σχολείο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου παρουσίασε μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Άγιε Βασίλη, πόθεν έρχεσαι;» υπό τη διεύθυνση της κ. Ευαγγελίας Γρηγορίου.

Σειρά είχε το Κατηχητικό Σχολείο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αρδανίου με την παρουσίαση μικρού θεατρικού με θέμα: «Το φως των Χριστουγέννων» υπό τη διεύθυνση της κ. Πρεσβυτέρας Αθηνάς Τσιούκα-Ζαβλανού.

Η μικτή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση της κ. Δέσποινας Πλαστάρα τραγούδησε γιορτινά τραγούδια των Χριστουγέννων.

Ακολούθως τα Κατηχητικά Σχολεία του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων παρουσίασαν τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Τα Χριστούγεννα, η δημοσιογράφος… και η γιαγιά μου» υπό τη διεύθυνση του κ. Λεωνίδα Πλαστάρα.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έκλεισε πατρικά την εκδήλωση ευχόμενος τα Χρόνια Πολλά και ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Τύμπας με την βοήθεια όλων των στελεχών του τομέα νεότητος της Μητροπόλεως.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Εορτή Κατηχητικών Σχολείων εν όψει των Χριστουγέννων 17.12.2023

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων