10/12/2021 11/12/2021 Η «Χριστουγεννιάτικη Κατασκήνωση στην Πόλη», τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια για τα παιδιά της Λευκάδας. Είναι μια ακόμη δημιουργική και ευχάριστη εκδήλωση της τοπικής Εκκλησίας για τα παιδιά της, που τους δίνει τη δυνατότητα να βιώσουν τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας, να απολαύσουν το παιχνίδι και τις εποικοδομητικές δραστηριότητες, να χαρούν την...
10 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2021 - 0:46

«Χριστουγεννιάτικη Κατασκήνωση» σε Λευκάδα και Νυδρί με μέτρα προστασίας

Διαδώστε:
«Χριστουγεννιάτικη Κατασκήνωση» σε Λευκάδα και Νυδρί με μέτρα προστασίας

Η «Χριστουγεννιάτικη Κατασκήνωση στην Πόλη», τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια για τα παιδιά της Λευκάδας.

Είναι μια ακόμη δημιουργική και ευχάριστη εκδήλωση της τοπικής Εκκλησίας για τα παιδιά της, που τους δίνει τη δυνατότητα να βιώσουν τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας, να απολαύσουν το παιχνίδι και τις εποικοδομητικές δραστηριότητες, να χαρούν την ομαδική ζωή, να γνωρίσουν εμπειρικά την Ελληνορθόδοξη Παράδοση για τις γιορτινές ημέρες του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Και τα φετινά Χριστούγεννα, λοιπόν, όσα παιδιά το επιθυμούν θα μπορέσουν να ζήσουν την όμορφη αυτή κατασκηνωτική εμπειρία σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • στη ΛΕΥΚΑΔΑ, από τη Δευτέρα 27 μέχρι και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι.

Για την αποφυγή συνωστισμού,

α. τόπος συνάντησης θα είναι ο ευρύχωρος Ι. Ναός Ευαγγελιστρίας (Μητροπόλεως) Λευκάδος

β. το πρόγραμμα θα υλοποιείται παράλληλα σε τρία διαφορετικά κτίρια, όπου θα μοιρασθούν τα παιδιά και συγκεκριμένα στο Αρχονταρίκι του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας (πίσω από το Ιερό της Εκκλησίας), στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας (Κεντρική Αγορά, πάνω από το κατάστημα Boutique Bebe) και στην «Καταφυγή» (οδ. Μεγανησίου 5, κοντά στην Κεντριή Πλατεία).

  • στο ΝΥΔΡΙ, από τη Δευτέρα 27 μέχρι και την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, από τις 4.30 μέχρι τις 7.30 το απόγευμα στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και στο παρακείμενο Κέντρο Νεότητας.

Αυτονόητο είναι ότι και πάλι θα τηρηθούν με κάθε υπευθυνότητα όλα τα μέτρα πρόληψης της περαιτέρω διάδοσης του Covid-19, όπως ακριβώς θα ισχύουν τις ημέρες εκείνες για σχολές, ΚΔΑΠ κλπ. Οπωσδήποτε θα γίνεται χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους ή στις συγκεντρώσεις και θα καταγράφονται ονόματα και τηλέφωνα των παρόντων· για τη συμμετοχή θα απαιτείται rapid ή self test κάθε δεύτερη ημέρα, ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή μη· θα διατίθενται συσκευασμένα προγεύματα (όχι γεύμα), ατομικά νερά, αντισηπτικά κλπ· καιρού επιτρέποντος, θα υπάρχουν δραστηριότητες σε ασφαλείς ανοιχτούς χώρους και ό,τι άλλο απαιτηθεί για την ασφάλεια όλων.

Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης σε σχετική ανακοίνωηση της, «η απρόσκοπτη διεξαγωγή των καλοκαιρινών κατασκηνωτικών μας προγραμμάτων, με τη Χάρη του Θεού και με την πιστή τήρηση των μέτρων, μας ενθαρρύνει να το τολμήσουμε, εμπιστευόμενοι ξανά την υπεύθυνη στάση γονιών, παιδιών και στελεχών της Κατασκήνωσης»

Προσκαλούνται αγόρια και κορίτσια, από τα μεγάλα νήπια μέχρι την Στ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου να ζήσουν μαζί με τη φροντίδα των μεγαλύτερων παιδιών αλλιώς τις Γιορτές, με τον Νεογέννητο Χριστό μας πρώτα –πρώτα στο κέντρο τους, αλλά και με συναρπαστικές μικρές και μεγάλες εκπλήξεις.

Υπεύθυνος για το πρόγραμμα είναι ο π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης (τηλ.: 2645022415, εσ.: 22 και 6974795265), από τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες, δηλώνοντας συμμετοχή ά μ ε σ α λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων