14/12/2018 14/12/2018 Στη  Χιμάρα οι οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων στην απόφαση Ράμα να δημεύσει τις περιουσίες τους είναι καθημερινές. Εκκλησίες χάνονται, κόποι μιας ολόκληρης ζωής ποδοπατούνται. «Δεν έχουμε πού να πάμε. Πού να βρούμε το δίκιο μας; Λεφτά δεν έχουμε. Μας έχουν πάρει την περιουσία». Οι μπουλντόζες έχουν επιστρέψει στη Χιμάρα και σπέρνουν τον φόβο στην ελληνική...
14 Δεκεμβρίου, 2018 - 20:24
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2018 - 21:58

Χιμάρα: «Δεν έχουμε πού να πάμε» (Βίντεο)

Διαδώστε:
Χιμάρα: «Δεν έχουμε πού να πάμε» (Βίντεο)

Στη  Χιμάρα οι οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων στην απόφαση Ράμα να δημεύσει τις περιουσίες τους είναι καθημερινές. Εκκλησίες χάνονται, κόποι μιας ολόκληρης ζωής ποδοπατούνται.

«Δεν έχουμε πού να πάμε. Πού να βρούμε το δίκιο μας; Λεφτά δεν έχουμε. Μας έχουν πάρει την περιουσία». Οι μπουλντόζες έχουν επιστρέψει στη Χιμάρα και σπέρνουν τον φόβο στην ελληνική μειονότητα. Οι κάτοικοι της Χιμάρας ζητούν βοήθεια από την κυβέρνηση και τους διεθνείς οργανισμούς αλλά δυστυχώς τελικά μένουν μόνοι σε απόγνωση.

 

 

Περισσότερα από 13.000 στρέμματα δημεύονται με μια υπουργική απόφαση. Ακόμη και αν οι κάτοικοι κρατούν στα χέρια τους τα χαρτιά που δείχνουν ότι τους ανήκουν τα κτήματα, η κυβέρνηση Ράμα δεν τους αναγνωρίζει.

Η αλβανική κυβέρνηση με ένα νόμο χαρακτηρίζει δημόσια κάθε γη για την οποία δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. «Έχουμε έναν χρόνο πού έχουμε καταθέσει τα χαρτιά αλλά τίποτα», καταγγέλουν οι κάτοικοι

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων