24/11/2018 24/11/2018 Στα μέσα του Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το ταξίδι της, η διαπολιτισμική εικαστική έκθεση με τίτλο «TURKCELL – Η Τέχνη στην Επικοινωνία» που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός και Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ίμβρου. Το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός αποτελεί μια κίνηση αναγνώρισης, στην τουρκική εταιρία επικοινωνίας TURKCELL, για τη γενναιόδωρη χορηγία της με την οποία το Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ίμβρου απέκτησε πρότυπες...
24 Νοεμβρίου, 2018 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2018 - 17:16

Αστική Σχολή Γαλατά: «TURKCELL – Η Τέχνη στην Επικοινωνία»

Διαδώστε:
Αστική Σχολή Γαλατά: «TURKCELL – Η Τέχνη στην Επικοινωνία»

Στα μέσα του Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το ταξίδι της, η διαπολιτισμική εικαστική έκθεση με τίτλο «TURKCELL – Η Τέχνη στην Επικοινωνία» που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός και Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ίμβρου.

Το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός αποτελεί μια κίνηση αναγνώρισης, στην τουρκική εταιρία επικοινωνίας TURKCELL, για τη γενναιόδωρη χορηγία της με την οποία το Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ίμβρου απέκτησε πρότυπες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις τον Μάιο του 2017.

Πρώτος σταθμός της έκθεσης ήταν η Αθήνα 15-26 Σεπτεμβρίου με εγκαίνια 18 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα «ΜΕΛΙΝΑ» του Δήμου Αθηναίων, ακολούθησε η παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου -12 Οκτωβρίου με εγκαίνια 30 Σεπτεμβρίου, τα οποία τέλεσε η ΑΘΠ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ.Βαρθολομαίος, στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Το καλλιτεχνικό ταξίδι συνεχίστηκε στη Σμύρνη, για μία εβδομάδα 5-9 Νοεμβρίου, στις αίθουσες του Εμπορικού Επιμελητηρίου της πόλης.

 

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια αξιόλογη καλλιτεχνική συνύπαρξη 50 πετυχημένων Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών. Φωτογραφία, γλυπτική και ζωγραφική μέσα από διαφορετικό ύφος και διαφορετικές τάσεις μας μεταδίδουν την έννοια της επικοινωνίας.

Η ιδέα της έκθεσης ανήκει στο δημοσιογράφο – εικαστικό παρατηρητή Κυριάκο Πεταλίδη ο οποίος ήταν υπεύθυνος και για την καλλιτεχνική επιμέλεια αυτής. Πολυτιμη είναι και η συνεργασία με τις κυρίες Juliette Vingas- Fucks και Luki Kotam, για την υλοποίηση αυτού του τόσο ιδιαίτερου progect.

Οι συμμετέχοντες εικαστικοί δημιουργοί της έκθεσης είναι οι:
ΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ, ΑΛΙΝΑ ΜΑΤΣΑ, ΑΝΔΡΕΑΣ FINCH, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΒΡΕΚΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΑΚΑΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΑΓΑΝΗΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ, ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,
ΕΡΙΕΤΤΑ ΒΟΡΔΩΝΗ, ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΔΑΥΛΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΟΥΤΣΟΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΗΝΑΣ ΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΔΕΝΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ,
ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΤΑΝΙΔΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ, ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΚΟΡΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ, ΧΡΥΣΑ ΒΕΡΓΗ

καθώς επίσης οι:
ISMET DEGIRMENCI, METIN TOPA, SU YUCEL, EKREM KAHRAMAN, BARIS SARIBAS, SEVKET SONMEZÖ, HAKAN CINGOZ, ISMET DEGIRMENCI, BEDRI BAYKAM, BURCIN BASAR,
ERIM BIKKUL, GOKCE ER, FATMA ZEYNEP, CILEK MUSTAFA, YUCE EYLUL DENIZ, MALIK BULUT, KIRKOR SAHAKOGLU.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή της, βρίσκεται τώρα στην Κωνσταντινούπολη, στην Αστική Σχολή Γαλατά την περίοδο 19 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου.

Η εικαστική αυτή περιοδεία της έκθεσης θα φτάσει στην Ίμβρο στις 12 Ιανουαρίου 2019, κλείνοντας εκεί την καλλιτεχνική διαδρομή της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων