14/11/2018 14/11/2018 Γνωστό και ως «Ελληνικό Σπίτι», το Ελληνικό Ίδρυμα χτίστηκε το 1932 με πρωτοβουλία του τότε πρέσβη της Ελλάδος στο Παρίσι, κ. Νικολάου Πολίτη, ενώ σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα, κ. Νικόλαο Ζάχο. Τα 75 δωμάτια του Ελληνικού Ιδρύματος στο Παρίσι πρέπει να ανακαινισθούν προκειμένου το Ίδρυμα να συνεχίσει να λειτουργεί και να αποφευχθεί η περιθωριοποίησή του...
14 Νοεμβρίου, 2018 - 14:06
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2018 - 15:21

Εκστρατεία για τη σωτηρία του «Ελληνικού Σπιτιού» στο Παρίσι

Διαδώστε:
Εκστρατεία για τη σωτηρία του «Ελληνικού Σπιτιού» στο Παρίσι

Γνωστό και ως «Ελληνικό Σπίτι», το Ελληνικό Ίδρυμα χτίστηκε το 1932 με πρωτοβουλία του τότε πρέσβη της Ελλάδος στο Παρίσι, κ. Νικολάου Πολίτη, ενώ σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα, κ. Νικόλαο Ζάχο.

Τα 75 δωμάτια του Ελληνικού Ιδρύματος στο Παρίσι πρέπει να ανακαινισθούν προκειμένου το Ίδρυμα να συνεχίσει να λειτουργεί και να αποφευχθεί η περιθωριοποίησή του ή ακόμη και η απαγόρευση λειτουργίας του για λόγους ασφάλειας ή μη συμμόρφωσης του ως προς τις γαλλικές κτιριακές προδιαγραφές.

Οι εργασίες προβλέπουν την ανακαίνιση όλων των δωματίων, την ανακαίνιση όλων των ηλεκτρικών και υδραυλικών υποδομών, την στεγανοποίηση του δώματος, την εγκατάσταση υποδομών όπως τουαλετών και ντους (σήμερα είναι ακόμη κοινόχρηστοι χώροι) σε όλα τα δωμάτια καθώς και την διασφάλιση πρόσβασης και δημιουργίας δωματίων για άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι εργασίες αυτές θα επιτρέψουν στο ελληνικό σπίτι να συνεχίσει να υποδέχεται Έλληνες φοιτητές με ασφάλεια τις επόμενες δεκαετίες.

ΠΗΓΗ: www.huffingtonpost.gr/ ΑΠΕ-ΜΠΕ / panhellenicpost.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων