14/01/2019 14/01/2019 “Η ελληνική παιδεία στη Γερμανία κινδυνεύει”. Αυτό επισημαίνει για μια ακόμη φορά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βάδης Βυρτεμβέργης, με επιστολή προς την υφυπουργό Παιδείας, αρμόδια για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, Μ Τζούφη, και τονίζει: Α. Από επικοινωνία και συζητήσεις με εκπαιδευτικούς, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με δύο απλές κινήσεις: 1....
14 Ιανουαρίου, 2019 - 16:40

Η ελληνική παιδεία στη Γερμανία κινδυνεύει

Διαδώστε:
Η ελληνική παιδεία στη Γερμανία κινδυνεύει

“Η ελληνική παιδεία στη Γερμανία κινδυνεύει”. Αυτό επισημαίνει για μια ακόμη φορά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βάδης Βυρτεμβέργης, με επιστολή προς την υφυπουργό Παιδείας, αρμόδια για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, Μ Τζούφη, και τονίζει:

Α. Από επικοινωνία και συζητήσεις με εκπαιδευτικούς, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με δύο απλές κινήσεις:

1. Επέκταση του άρθρου 26, του Ν. 4415/2016 που αφορά τις παρατάσεις εκπαιδευτικών ομογενών ή παντρεμένων με ομογενή ή αλλοδαπό ώστε να συμπεριλαμβάνει και όσους απέκτησαν την πιστοποίηση της γλωσσομάθειας μετά την ψήφιση του νόμου.

2. Επέκταση της χορήγησης του επιμισθίου μέχρι και την συμπλήρωση της πενταετίας που δικαιούται κάθε αποσπασμένος.

Β. Όπως έχει επανειλημμένα τεκμηριωθεί, με διάφορα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, τα δύο παραπάνω μέτρα είναι δίκαια, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και θα δώσουν μια παράταση ζωής στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση της Γερμανίας.

Γ. Γνωρίζουμε ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο, με πιθανότητα διεξαγωγής εκλογών μέχρι τον Μάιο. Από πλευράς μας δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε να διεκδικούμε, με κάθε μέσο, την ικανοποίηση των δύο παραπάνω αιτημάτων και καλούμε και άλλους συλλόγους γονέων καθώς και εκπαιδευτικών να συνδράμουν στο πλευρό μας. Αν δεν υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση, η ελληνόγλωσση εκπαίδευση της Γερμανίας, κινδυνεύει αυτόν τον Σεπτέμβρη του 2019 με αιφνίδιο θάνατο. Ευελπιστούμε στην άμεση μεσολάβησή σας για επίλυση του προβλήματος.

 

ΠΗΓΗ: ESOS.GR Καθημερνή Ηλεκτρονική Εφημερίδα για την Παιδεία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων