12/01/2019 12/01/2019 Την 28η επέτειο από την ίδρυση της οργάνωσης Δ.Ε.Ε.Μ. – ΟΜΟΝΟΙΑ, γιόρτασαν σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2019, οι ντόπιοι Έλληνες στο κεφαλοχώρι της Βορείου Ηπείρου, τη Δερβιτσάνη. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκλιπόντων ιδρυτών της, αλλά και του προσφάτως δολοφονηθέντα Κωνσταντίνου Κατσίφα.    ...
12 Ιανουαρίου, 2019 - 17:06

Η επέτειος της “Ομόνοιας” στο κεφαλοχώρι της Δερβιτσάνης (φώτο)

Διαδώστε:
Η επέτειος της “Ομόνοιας” στο κεφαλοχώρι της Δερβιτσάνης (φώτο)

Την 28η επέτειο από την ίδρυση της οργάνωσης Δ.Ε.Ε.Μ. – ΟΜΟΝΟΙΑ, γιόρτασαν σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2019, οι ντόπιοι Έλληνες στο κεφαλοχώρι της Βορείου Ηπείρου, τη Δερβιτσάνη.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκλιπόντων ιδρυτών της, αλλά και του προσφάτως δολοφονηθέντα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

 

 

Έπειτα, ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα και συνεχίστηκε το καθιερωμένο πρόγραμμα, με ομιλίες εκπροσώπων της ελληνικής και τοπικής πολιτείας. Επιστολές υποστήριξης και αλληλεγγύης στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, απέστειλαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπής Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αλέξης Τσίπρας και οι αρχηγοί των υπόλοιπων ελληνικών κομμάτων. Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε βουλευτής της.

 

 

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων συστάθηκε η νέα Νεολαία της Ομόνοιας, καθώς αποτελεί υποχρέωση όλων να στηρίξουν τη συνέχιση του εθνικού και αναβαθμιστικού έργου σε όλον τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό εντός και εκτός της σημερινής αλβανικής επικράτειας.

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟ: ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων