16/12/2018 16/12/2018 Στην 25χρονη Άννα αρέσει να διηγείται ιστορίες. Μα, η δική της ιστορία είναι η πιο συναρπαστική: μια Ελληνίδα μεταναστευτικής καταγωγής διοργανώνει αφηγήσεις παραμυθιών στην ελληνική γλώσσα σε παιδιά μεταναστών που ζουν στη Σουηδία. Ο χώρος της Διεθνούς Βιβλιοθήκης της Στοκχόλμης φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια αφηγήσεις παραμυθιών σε διάφορες γλώσσες. Έλειπαν, ωστόσο, τα ελληνικά και η...
16 Δεκεμβρίου, 2018 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2018 - 15:38

Η 25χρονη Άννα αφηγείται παραμύθια σε ελληνόπουλα της Στοκχόλμης

Διαδώστε:
Η 25χρονη Άννα αφηγείται παραμύθια σε ελληνόπουλα της Στοκχόλμης

Στην 25χρονη Άννα αρέσει να διηγείται ιστορίες.

Μα, η δική της ιστορία είναι η πιο συναρπαστική: μια Ελληνίδα μεταναστευτικής καταγωγής διοργανώνει αφηγήσεις παραμυθιών στην ελληνική γλώσσα σε παιδιά μεταναστών που ζουν στη Σουηδία. Ο χώρος της Διεθνούς Βιβλιοθήκης της Στοκχόλμης φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια αφηγήσεις παραμυθιών σε διάφορες γλώσσες.

Έλειπαν, ωστόσο, τα ελληνικά και η ψυχολόγος Άννα Ιζουντουεμόι, που ζει στη σουηδική πρωτεύουσα, πρότεινε στη διοίκηση της βιβλιοθήκης να αναλάβει τη διοργάνωση αντίστοιχης δράσης και για τα ελληνόπουλα που ζουν εκεί.

Η πρώτη αφήγηση πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου με τη συμμετοχή επτά παιδιών, ακολούθησε μια δεύτερη τον Νοέμβριο, οπότε οι μικροί ακροατές ήταν διπλάσιοι, ενώ η τρίτη στη σειρά υλοποιείται σήμερα.

«Πρόκειται για μια δράση που με χαροποιεί και με ενθουσιάζει. Έρχονται να παρακολουθήσουν τις αφηγήσεις και άνθρωποι που μένουν μία ώρα μακριά από τη Στοκχόλμη και αυτό για μένα είναι σημαντικό», λέει η Άννα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η δράση είχε την υποστήριξη της ελληνικής πρεσβείας και των ελληνικών σχολείων της Στοκχόλμης και σχεδιάζεται να οργανώνεται μία Κυριακή τον μήνα.

 

ΠΗΓΗ: HELLASJOURNAL.COM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων