20/01/2019 20/01/2019 Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως και α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, επεσήμανε ότι “Θα τα καταφέρουμε, τα πάντα γίνονται από τον απλό λαό”, ανοίγοντας την πανομογενειακή συγκέντρωση της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου που διεξήχθη με ικανοποιητική -παρά τον ψυχρό καιρό- συμμετοχή κόσμου, στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια. “Εμείς, (τα μέλη...
20 Ιανουαρίου, 2019 - 17:57

“Θα τα καταφέρουμε, τα πάντα γίνονται από τον απλό λαό”

Διαδώστε:
“Θα τα καταφέρουμε, τα πάντα γίνονται από τον απλό λαό”

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως και α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, επεσήμανε ότι “Θα τα καταφέρουμε, τα πάντα γίνονται από τον απλό λαό”, ανοίγοντας την πανομογενειακή συγκέντρωση της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου που διεξήχθη με ικανοποιητική -παρά τον ψυχρό καιρό- συμμετοχή κόσμου, στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Προβολή των εθνικών θεμάτων μέσω των συνθημάτων της εθνικής παρέλασης της Νέας Υόρκης

“Εμείς, (τα μέλη της Επιτροπής) που είμαστε οι ίδιοι κάθε φορά, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και φέτος αλλά πρέπει και όλοι να βοηθήσουμε και να γίνουμε οι χτίστες της εθνικής παρέλασης”, τόνισε ο κ. Γαλάτουλας, καλώντας όσους “έχουν όρεξη να βοηθήσουν” να στελεχώσουν τις διάφορες υποεπιτροπές, και να υποβάλουν τις ιδέες τους για την περαιτέρω βελτίωση της διοργάνωσης.

Με αφορμή το συλλαλητήριο στην Αθήνα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Γαλάτουλας σχολίασε πως “σήμερα κακώς κυβερνάει το χρήμα”, τόνισε πως “αυτό που έγινε ήταν ένα έγκλημα”, ενώ ανέφερε πως όλα τα εθνικά μας θέματα θα προβληθούν μέσα από τα συνθήματα της παρέλασης.

Σχετικά δε με τα οικονομικά, είπε ότι χρειάζεται να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου ευχαρίστησε όσους αψήφησαν τον καιρό και ήρθαν στο Σταθάκειο και κάλεσε όλους να έχουν σύμπνοια και αγάπη, ενώ με αφορμή και το συλλαλητήριο της Κυριακής εξέφρασε την αντιθεσή του στη  Συμφωνία των Πρεσπών.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με προσευχή από τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, ιερατικώς προϊστάμενο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας ο οποίος τόνισε πως “είμαστε εδώ για έναν κοινό σκοπό, έναν κοινό αγώνα, γιατί κάποιοι πρέπει να αγωνιστούν για να απολαύσουμε όλοι την παρέλαση” και συνεχάρη τον πρόεδρο και τους εθελοντές “γιατί κάθε χρόνο καταφέρνετε το ακατόρθωτο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα”. Πρότεινε δε μέσα από τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο να προβάλλουμε με κάποιον τρόπο και τους σύγχρονους αγωνιστές, “τους Ελληνες οι οποίοι προσφέρουν και σήμερα και πολλές φορές μένουν άγνωστοι”.

Αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων και ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής στην Αθήνα, είπε πως “είναι λυπηρό ότι είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε την ιστορία μας σε κάποιους που δεν το δικαιούνται” και πρόσθεσε πως “το παράλογο για κάποιους γίνεται λογικό” και ευχήθηκε “η χάρις του Θεού να φωτίσει και αυτούς στην Ελλάδα, τους βουλευτές, να ψηφίσουν αυτό που πρέπει για την πατρίδα και όχι αυτό που βολεύει το κόμμα ή αυτό που βολεύει προσωπικά τους ίδιους”.

Η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής Αυγερινή Κατέχη ζήτησε την παρουσία όλων όχι μόνο στις πανομογενειακές συγκεντρώσεις αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο και υπενθύμισε ότι ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2019 θα διεξαχθεί στο Σταθάκειο το Σάββατο 16 Μαρτίου.

Η β’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νομική Καστανά υπογράμμισε τη σημασία που προσλαμβάνει η παρέλαση για την ελληνοαμερικανική κοινότητα, πέραν του εορτασμού της εθνικής μας επετείου. “Εδώ, στην πόλη όπου ζούμε”, είπε, “δείχνει την ενότητά μας, τη δύναμή μας και γι’ αυτό πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Και αυτό μας τιμά σαν Ελληνες και σαν Ελληνες της Αμερικής να δείχνουμε ότι έχουμε μια φωνή”.

Εξέφρασε δε τη χαρά της για την συμμετοχή αρκετών φοιτητών στην πανομογενειακή. “Οπως μεγάλωσα εγώ πηγαίνοντας κάθε χρόνο στην παρέλαση και σήμερα είμαι εδώ για να βοηθήσω την παρέλαση, έτσι θέλω να δω και την επόμενη γενιά να κάνει το ίδιο. Η παρέλαση πρέπει να μείνει, να υπάρχει και να μεγαλώσει και να γίνει μια συνήθεια, ένα έθιμο σε κάθε οικογένεια. Οτι, δηλαδή, εκείνη την ημέρα όλοι θα κατεβούμε στην 5η λεωφόρο, για να λάβουμε μέρος ή να παρακολουθήσουμε την παρέλαση. Και γι’αυτό, θα πρέπει όλοι να παρακινήσουμε τους γνωστούς μας, τους συγγενείς και φίλους να συμμετάσχουν”, ανέφερε η κ. Καστανά.

Ο ταμίας της παρέλασης Δημήτρης Παλιούρας ζήτησε να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή για να δηλώσουν συμμετοχή, να προμηθευτούν τα λαχεία τους και τις σελίδες για το αναμνηστικό λεύκωμα.

Η υπεύθυνη του λαχείου Σοφία Στρουμπάκη τόνισε πως η παρέλαση είναι υπόθεση όλων και κάλεσε όλους χωρίς γκρίνιες και παράπονα να κάνουν μια προσπάθεια να προωθήσουν τους λαχνούς που αποτελούν σημαντικό έσοδο κάθε χρόνο για την κάλυψη των αναγκών της παρέλασης. “Δεν υπάρχει το δεν μπορώ, υπάρχει το δε θέλω”, είπε, τονίζοντας ακόμα πως ήδη έχουν ταχυδρομηθεί λαχεία σε συλλόγους και κοινότητες.

Σε παρεμβάσεις τους, τέλος, ο Βασίλης Καρβέλης που ταξίδεψε από τη Νέα Ιερσέη και αποτελεί έναν από τους βασικούς εργάτες της παρέλασης, τόνισε πως “και φέτος θα υπακούσω στο κάλεσμα της συνεργασίας όλων για μια καλή παρέλαση στην 5η λεωφόρο για το “Ελευθερία ή Θάνατος” του 1821 ή αλλιώς το “ή ταν ή επί τας” των Λακεδαιμονίων”, ενώ ο Δημήτρης Πανάγος, πρόεδρος του Συλλόγου “Επαρχία Κυνουρίας” υπογράμμισε το θέμα των μηνυμάτων της παρέλασης και πώς μπορούν αυτά να προβληθούν καλύτερα.

Η Μαργαρίτα Σκουρλή από τη νεολαία πρότεινε να παρελάσουν μαζί όλοι οι ομογενείς πολιτικοί “για να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε μαζί Ελληνες και Αμερικανοί ενωμένοι”, ενώ ο Ωρίων Καραγιάννης από τον IHS (Intercollegiate Hellenic Society) ζήτησε να παρελάσουν μαζί και λίγο πιο μπροστά όλοι οι ελληνικοί φοιτητικοί σύλλογοι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων