07/01/2019 07/01/2019 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Κορυτσά. Μετά από τη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον καθεδρικό ναό της «Αναστάσεως του Χριστού», η τελετή του αγιασμού των υδάτων έλαβε χώρα στη βρύση «Βανγκιούς Μίο». Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορυτσάς, κ. Ιωάννης, στο κήρυγμά του σημείωσε πως «ο Κύριός μας κατέρχεται στον Ιορδάνη ποταμό, αγιάζοντας ολάκερη την...
07 Ιανουαρίου, 2019 - 16:48
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2019 - 16:50

Θεοφάνεια στην Κορυτσά (φώτο)

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στην Κορυτσά (φώτο)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Κορυτσά.

Μετά από τη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον καθεδρικό ναό της «Αναστάσεως του Χριστού», η τελετή του αγιασμού των υδάτων έλαβε χώρα στη βρύση «Βανγκιούς Μίο».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορυτσάς, κ. Ιωάννης, στο κήρυγμά του σημείωσε πως «ο Κύριός μας κατέρχεται στον Ιορδάνη ποταμό, αγιάζοντας ολάκερη την κτίση και μας απαλλάσσει από την κακία, τον ίδιο δηλαδή τον διάβολο. Συνεχίζεται αυτός ο αναβαπτισμός μέσα από το μυστήριο της αγάπης και των έργων του Θεού. Μέσα από αυτό το μυστήριο καλούμαστε να «καθαρίσουμε». Τούτο το φως της δικαιοσύνης θα συνεχίσει να λάμπει και στις καρδιές των ανθρώπων».

 

 

Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς ήταν παρών και στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στο Πόγραδετς, στη νότιο δυτική ακτή της λίμνης Οχρίδας.

 

 

ΠΗΓΗ / ΦΩΤΟ: apenadi.blogspot.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων