29/12/2018 29/12/2018 Το Ελληνικό Σχολείο της Αγίας Σοφίας Λονδίνου συνεχίζει σήμερα το, επι μακρά σειρά ετών, διδακτικό του έργο στην Ελληνική Παροικιακή Εκπαίδευση της Μ. Βρετανίας. Στο σχολείο λειτουργούν οι εξής τάξεις : Προδημοτική, Δημοτικό, GSSE και A Level. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι ο αριθμός των μαθητών που εγγράφεται αυξάνεται συνεχώς. Διδάσκονται τα εξής μαθήματα: Ελληνική...
29 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2018 - 11:47

Το ιστορικό Ελληνικό Σχολείο στο Λονδίνο

Διαδώστε:
Το ιστορικό Ελληνικό Σχολείο στο Λονδίνο

Το Ελληνικό Σχολείο της Αγίας Σοφίας Λονδίνου συνεχίζει σήμερα το, επι μακρά σειρά ετών, διδακτικό του έργο στην Ελληνική Παροικιακή Εκπαίδευση της Μ. Βρετανίας. Στο σχολείο λειτουργούν οι εξής τάξεις : Προδημοτική, Δημοτικό, GSSE και A Level. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι ο αριθμός των μαθητών που εγγράφεται αυξάνεται συνεχώς.

Διδάσκονται τα εξής μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Στοιχεία Θρησκευτικών, Ιστορίας, Γεωγραφίας, Ελληνικοι Παραδοσιακοί Χοροί και Μουσική.

Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από προσοντούχους και πεπειραμένους εκπαιδευτικούς και οι μαθητές του σχολείου, στην πλειονότητά τους, διακρίνονται για την καλή γλωσσική τους κατάρτιση.
Οι τάξεις GCSE και A Level συμμετέχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις με μεγάλη επιτυχία.

Το σχολείο λειτουργεί κάθε Σάββατο, από τις 9.30 π.μ. έως και 1.15 μ.μ., και στεγάζεται στο St Marylebone C of E School for Girls, 64 Marylebone High Street, London W1U 5BA, όχι μακριά από το σταθμό Baker Street και πέντε λεπτά από το Ελληνικό Κέντρο.

Το σχολείο απονέμει κάθε χρόνο, τρία βραβεία σε μαθητές που διακρίνονται για την επίδοσή τους και το ήθος τους.

Τα βραβεία έχουν θεσπιστεί εις μνήμην του εκλιπόντος Επισκόπου Κυρού Τιμοθέου, που, επι σειρά ετών, υπηρέτησε ως Προιστάμενος του σχολείου.

Από το έτος 2000- 2001, το σχολείο εκδίδει και ετήσιο περιοδικό, που γράφειτα από τους μαθητές, υπό την εποπτεία και φροντίδα τω ν διδασκόντων, με θέματα γύρω από την ελληνική ζωή και την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Το σχολείο ανοίγει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και κλείνει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων