03/01/2019 03/01/2019 Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Πίτσμπουργκ των Ηνωμένων Πολιτειών με αφορμή την συμπλήρωση 125 χρόνων από την άφιξη των πρώτων Ελλήνων μεταναστών στην πόλη του Πίτσμπουργκ, επεσήμανε στον «Ε.Κ.», ο Δρ Νικόλαος Γιαννουκάκης (Nick Giannoukakis) γραμματέας του American Hellenic Foundation of Western Pennsylvania (AHFWP). Στην κύρια αίθουσα του Δημαρχείου πραγματοποιείται έκθεση ιστορικών κειμηλίων  υπό τον τίτλο: «We, too,...
03 Ιανουαρίου, 2019 - 12:10

125 χρόνια ελληνικής παρουσίας στο Πίτσμπουργκ

Διαδώστε:
125 χρόνια ελληνικής παρουσίας στο Πίτσμπουργκ

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Πίτσμπουργκ των Ηνωμένων Πολιτειών με αφορμή την συμπλήρωση 125 χρόνων από την άφιξη των πρώτων Ελλήνων μεταναστών στην πόλη του Πίτσμπουργκ, επεσήμανε στον «Ε.Κ.», ο Δρ Νικόλαος Γιαννουκάκης (Nick Giannoukakis) γραμματέας του American Hellenic Foundation of Western Pennsylvania (AHFWP).

Στην κύρια αίθουσα του Δημαρχείου πραγματοποιείται έκθεση ιστορικών κειμηλίων  υπό τον τίτλο: «We, too, are Immigrants : Commemorating and Celebrating 125 Years of the Voyage from Greece to Pittsburgh-1893-2018».

Όπως γράφει ο Εθνικός Κήρυξ Στην Αίθουσα του Δημάρχου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των διαφόρων Ελληνοαμερικανικών οργανισμών και σωματείων της περιοχής του Πίτσμπουργκ (AHEPA, GAPA, American Hellenic Foundation of Western Pennsylvania, Pan-Icarian Brotherhood, Pan-Cretan Fraternity, Greek Nationality Room Committee of the Nationality Rooms Program at the University of Pittsburgh).

Ο δήμαρχος της πόλης, κ. William Peduto, στην ομιλία του τόνισε τον ρόλο και την συμβολή των Ελλήνων μεταναστών στην εξέλιξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, τόσο στο επίπεδο το οικονομικό, αλλα περισσότερο στην εξέλιξη και διαμόρφωση του πνεύματος των πολιτών της περιοχής να στραφούν προς την φιλοξενία και την διακονία στον «ξένο» δια της αγάπης και του γνωστού ελληνικού φιλότιμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Ελληνορθόδοξης Ιεράς Μητρόπολης του Πιτσβούργου κ.κ. Σάββας μαζί με τον Αιδεσιμολογιότατο ιερέα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου π. Χριστόφορο Μπέντερ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων