07/01/2021 07/01/2021 «Αγιάζουμε τα ύδατα σήμερα και ευλογούμε τον βίο σας με τον σταυρό. Όλοι αγιάζεστε σήμερα με τη βάπτιση του Κυρίου. Σηκώστε ψηλά τον σταυρό στις καρδιές σας. Καθώς καταδύεστε για να τον βρείτε, να ξέρετε ότι η θεία χάρη θα σας ανυψώσει στην αιώνια ζωή». Με αυτή την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο...
07 Ιανουαρίου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2021 - 18:53

800 πιστοί και 110 οικογένειες δυτών στο Τάρπον Σπρινγκς

Διαδώστε:
800 πιστοί και 110 οικογένειες δυτών στο Τάρπον Σπρινγκς

«Αγιάζουμε τα ύδατα σήμερα και ευλογούμε τον βίο σας με τον σταυρό. Όλοι αγιάζεστε σήμερα με τη βάπτιση του Κυρίου. Σηκώστε ψηλά τον σταυρό στις καρδιές σας. Καθώς καταδύεστε για να τον βρείτε, να ξέρετε ότι η θεία χάρη θα σας ανυψώσει στην αιώνια ζωή». Με αυτή την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έστειλε από το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, όπου τέλεσε χθες τον αγιασμό των υδάτων, το δικό του ξεχωριστό μήνυμα για τα Θεοφάνεια.

Η 115η ετήσια τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο Νησί των Σφουγγαράδων, όπως οι ομογενείς μας αποκαλούν το Τάρπον Σπρινγκς, ήταν φέτος διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς πραγματοποιήθηκε εν μέσω της τρέχουσας πανδημίας. Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε μετά τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, έλαβαν μέρος 800 πιστοί και οι 110 οικογένειες των δυτών, οι οποίοι ακολούθησαν το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο, όπως μεταδίσει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ο Καθεδρικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διοργάνωση της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, οριστικοποιώντας ένα επιτυχημένο, όπως αποδείχθηκε, σχέδιο για την ασφαλή παρουσία όλων των παρευρισκομένων. Άλλωστε, πριν από τις τελετές, ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου π. Αθανάσιος προέτρεψε τους πιστούς να συμμετάσχουν προσευχητικά από τις οικίες τους: «Φέτος προτρέπω τους πιστούς μας και όλους τους φίλους να μας συνοδεύσουν νοερά από το σπίτι τους παρακολουθώντας διαδικτυακά την τελετή ως ένδειξη σεβασμού προς τους ανθρώπους που εργάστηκαν σκληρά για να λάβει χώρα αυτό το γεγονός, αλλά και ως κίνηση αγάπης για την προστασία όλων μας». Όπως υπογράμμισε, «η εορτή των Θεοφανείων και ο καθαγιασμός των υδάτων είναι περισσότερο απαραίτητοι από ποτέ άλλοτε και, παρά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί με φυσική παρουσία, θα παραμείνουμε ενωμένοι μέσω της προσευχής».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Ελληνορθόδοξος Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου

Άνοιξη Bayou, Tarpon Springs, Φλόριντα

6 Ιανουαρίου 2021

Αγαπημένοι Αδελφοί και Αδελφές στον Κύριο,

Συνεχίζουμε την ευφρανία μας για τα Θεοφάνεια του Κυρίου μας και την Θεοφανία του Θεού μας, εδώ στο Βάγιου, με την αξιολάτρευτη παράδοση του Κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού – την Βύθμιση του Τιμίου Σταυρού και την ανάκτησή του από έναν από τους εξαιρετικούς νέους μας.

Η Βύθιση του Σταυρού – η ′′ βάπτιση ′′ του, αν θέλετε – αποτελεί αρχαίο σημάδι της καθολικής παρουσίας του Πολύτιμου και Ζωής Σταυρού ως κινουμένων σχεδίων και γρήγορης ουσίας του κόσμου.

Και έχουμε εικόνα του Σταυρού στο νερό από τη ζωή του Προφήτη Ελισαιού. Κάποτε, όταν στεκόταν δίπλα στον ποταμό Ιορδάνη, ένα τσεκούρι που χρησιμοποιήθηκε έχασε το σιδεροκέφαλό του καθώς πέταξε από το χερούλι και έπεσε στο ποτάμι. Αυτός που χρησιμοποιούσε το τσεκούρι ζήτησε βοήθεια από τον προφήτη, καθώς ήταν δανεικός. Το τσεκουροκέφαλο είναι σύμβολο της ανθρώπινης ζωής και της βιομηχανίας, η οποία είναι πράγματι δανεισμένη από τον Θεό και πρέπει να επιστραφεί σε Αυτόν.

Ο προφήτης Ελισαίος απαντώντας στο κάλεσμα του ανθρώπου, πήρε ένα κομμάτι ξύλου και το έριξε στον Ιορδάνη, και με τη μία, κόντρα σε κάθε προσδοκία, το κεφάλι του τσεκουριού επιπλέει. Τότε, ο Elisha διέταξε τον άνθρωπο: ′′ Σήκωσέ το ′′ — Ὕψόν! Και ο άνθρωπος το ανέκτησε, όσο και ένας από εσάς θα ανακτήσει σήμερα τον Σταυρό.

* * *
Αγαπημένοι μου αδελφοί και αδελφές, και ιδιαίτερα οι γενναίοι νέοι μας που περιμένουν τον Σταυρό:

Τι θα χρειαστεί για να αγκαλιάσει ο καθένας μας τον Σταυρό του Κυρίου και να σηκώσει την ζωή του ουρανού;

Τι θα χρειαστεί για να καταλάβουμε ότι ό, τι χτίζουμε, ό, τι καταφέρνουμε, ό, τι καταφέρνουμε σε αυτή τη ζωή, είναι μοιραίο να βυθιστούμε κάτω από τα κύματα της ιστορίας; Μόνο ο Σταυρός του Χριστού εξυψώνει εμάς και τη ζωή μας σε παντοτινό νόημα και σκοπό.

Ευλογούμε αυτά τα νερά σήμερα, και ευλογούμε τις ζωές σας με τον Σταυρό. Και παρόλο που μόνο ένας θα ανακτήσει το Άγιο Ξύλο, είστε όλοι ευλογημένοι από το Ιερό Βυθιστικό του σήμερα.

Γι ‘ αυτό, καλώ όλους εσάς να σηκώσετε τον Σταυρό στις καρδιές σας, στις ψυχές σας, και στα μυαλά σας. Καθώς βουτάς στα βάθη για να το ανακτήσεις, να ξέρεις ότι η άγια δύναμή του μπορεί να σε ανεβάσει σε κάθε σου προσπάθεια, στη δόξα του Θεού και στην αιώνια σωτηρία σου.
Ὕψωσον!

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων