27/02/2019 27/02/2019 Η Ελληνοκαναδή Κλεονίκη Γεωργουλή, η οποία απεβίωσε πριν λίγο καιρό, άφησε στη διαθήκη της ποσό ύψους 100.000 δολαρίων για τη Θεολογική Ακαδημία της Μητρόπολης Τορόντο και παντός Καναδά. Η Θεολογική Ακαδημία ιδρύθηκε από τον Μητροπολίτη Τορόντο Σωτήριο, το 1998, με εφτά φοιτητές στην αρχή, προκειμένου να εκπαιδεύει νέους ελληνοκαναδικής καταγωγής για να εισέρχονται στον ιερό...
27 Φεβρουαρίου, 2019 - 19:41

Άφησε στη διαθήκη της 100.000$ για τη Θεολογική Ακαδημία της Μητρόπολης Τορόντο

Διαδώστε:
Άφησε στη διαθήκη της 100.000$ για τη Θεολογική Ακαδημία της Μητρόπολης Τορόντο

Η Ελληνοκαναδή Κλεονίκη Γεωργουλή, η οποία απεβίωσε πριν λίγο καιρό, άφησε στη διαθήκη της ποσό ύψους 100.000 δολαρίων για τη Θεολογική Ακαδημία της Μητρόπολης Τορόντο και παντός Καναδά.

Η Θεολογική Ακαδημία ιδρύθηκε από τον Μητροπολίτη Τορόντο Σωτήριο, το 1998, με εφτά φοιτητές στην αρχή, προκειμένου να εκπαιδεύει νέους ελληνοκαναδικής καταγωγής για να εισέρχονται στον ιερό κλήρο και να υπηρετούν τις κοινότητες στον Καναδά.

Πριν από δύο χρόνια, το Οικουμενικό Πατριαρχείο την ονόμασε «Πατριαρχική Ορθόδοξη Ακαδημία Τορόντο Καναδά».

Είναι πανεπιστημιακού επιπέδου και συμβεβλημένη με το πανεπιστήμιο St. Paul στην Οττάβα, ενώ αναγνωρίζεται από όλα τα πανεπιστήμια.

Μέχρι σήμερα, στα είκοσι χρόνια της λειτουργίας της, απεφοίτησαν 47 φοιτητές, εκ των οποίων χειροτονήθηκαν ιερείς οι 28. Τα δίδακτρα ανέρχονται σε εξίμιση χιλιάδες δολάρια τον χρόνο, στα οποία συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα συμπεριλαμβανομένης και της διαμονής και σίτισης.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Μητρόπολης, ήδη η επιταγή έφθασε στη Θεολογική Ακαδημία.

Η Κλεονίκη Γεωργουλή γεννήθηκε στην Τρίγλια της Μικράς Ασίας το έτος 1921. Μετανάστευσε στον Καναδά με τους γονείς της και τα δύο της αδέλφια. Παντρεύτηκε τον Σαράντο Γεωργουλή, μετανάστη στον Καναδά από το Καστρί Κυνουρίας. Απέκτησαν τρεις θυγατέρες οι οποίες με τις οικογένειές τους ζουν στο Edmonton και στο Calgary, Alberta.

Στο ανακοινωθέν αναγράφεται, επίσης, πως η αείμνηστη Κλεονίκη Γεωργουλή υπήρξε υπόδειγμα Ελληνίδας και Ορθόδοξης χριστιανής. Ο Μητροπολίτης Σωτήριος την γνωρίζει από το έτος 1962 που ήταν ιερεύς στον Edmonton, Alberta.

Υπηρετούσε τότε και την ιεραποστολική κοινότητα του Saskatoon, Saskatchewan. Η Κλεονίκη πρωτοστάτησε στην ίδρυση της εκκλησίας του Saskatoon και πάντοτε συνεργάσθηκε με την Ορθόδοξη Εκκλησία στον Καναδά.

Υποστήριξε την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και τον Ελληνισμό εξίσου δυναμικά. Υπήρξε στέλεχος των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» οργάνωση θυγατρική της AHEPA και ανήλθε στα ανώτατα αξιώματά της.

Οι θυγατέρες της, Αναστασία, Χριστίνα και Βασιλεία με τις οικογένειές τους ακολουθούν τα χνάρια της.

 

ΠΗΓΗ:   ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων