20/07/2020 20/07/2020 Μέλος της Προεδρικής Φρουράς είναι εδώ και πέντε περίπου μήνες (από τον Φεβρουάριο) ο ομογενής Ανδρέας Χολέβας και η χαρά αλλά και η υπερηφάνειά του είναι ανείπωτη. «Ηταν το όνειρό μου», είπε ο 28χρονος, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» σε μια από τις λίγες άδειές του από τις υπηρεσίες της Προεδρικής Φρουράς. Αυτή την στιγμή μάλιστα,...
20 Ιουλίου, 2020 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2020 - 10:02

Άφησε την Αμερική για να υπηρετήσει ως Εύζωνας

Διαδώστε:
Άφησε την Αμερική για να υπηρετήσει ως Εύζωνας

Μέλος της Προεδρικής Φρουράς είναι εδώ και πέντε περίπου μήνες (από τον Φεβρουάριο) ο ομογενής Ανδρέας Χολέβας και η χαρά αλλά και η υπερηφάνειά του είναι ανείπωτη.

«Ηταν το όνειρό μου», είπε ο 28χρονος, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» σε μια από τις λίγες άδειές του από τις υπηρεσίες της Προεδρικής Φρουράς. Αυτή την στιγμή μάλιστα, ο Ανδρέας Χολέβας είναι ο μοναδικός ομογενής που υπηρετεί στους Εύζωνες, στην Ελλάδα.

Παιδί Ελλήνων μεταναστών, που βρέθηκαν στις ΗΠΑ την δεκαετία του 1960 αναζητώντας μια καλύτερη τύχη από αυτή που μπορούσε να τους δώσει η Ελλάδα εκείνη την περίοδο, ο Ανδρέας γεννήθηκε στο Χάρισμπεργκ της Πενσιλβάνια, το 1992 (είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας, έχει και έναν μεγαλύτερο αδερφό). Η Ελλάδα, όμως, ήταν και είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στην οικογένεια, και η φωτογραφία του παππού του, του Γεώργιου Χολέβα, του πατέρα τού πατέρα του, που ήταν εύζωνας στην Βασιλική Φρουρά το 1937, τον σημάδεψε και ήθελε να τον μιμηθεί.

«’Ηθελα να γίνω και εγώ εύζωνας, όπως ο παππούς μου. ‘Ετσι, λοιπόν, πέρυσι έκανα όλες τις διαδικασίες για να γίνω Ελληνας και στα χαρτιά, απέκτησα ελληνικό διαβατήριο και τον Ιανουάριο του 2020 παρουσιάστηκα στον ελληνικό στρατό. Αφού ορκίστηκα στο Σουφλί, στην συνέχεια κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και να μπω στην Προεδρική Φρουρά», λέει ο 28χρονος Ανδρέας Χολέβας στον «Ε.Κ.» σε άπταιστα ελληνικά, τα οποία έμαθε όχι μόνο μιλώντας με τα μέλη της οικογένειάς του αλλά και φοιτώντας στο ελληνικό σχολείο της εκκλησίας του Χάρισμπεργκ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων