02/10/2023 02/10/2023 Τη νέα περίοδο για τους Προσκόπους του Καΐρου ευλόγησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, τον οποίο τέλεσε με την αρωγή του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ. Στέφανου. Ένα τεράστιο χρωματιστό πανό στην είσοδο που έγραφε «ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ» έδινε με τον πιο εύληπτο τρόπο τον γιορτινό τόνο της ημέρας....
02 Οκτωβρίου, 2023 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 19:07

Αγιασμός και χαμόγελα για τη νέα προσκοπική περίοδο στο Κάιρο

Διαδώστε:
Αγιασμός και χαμόγελα για τη νέα προσκοπική περίοδο στο Κάιρο

Τη νέα περίοδο για τους Προσκόπους του Καΐρου ευλόγησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, τον οποίο τέλεσε με την αρωγή του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ. Στέφανου.

Ένα τεράστιο χρωματιστό πανό στην είσοδο που έγραφε «ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ» έδινε με τον πιο εύληπτο τρόπο τον γιορτινό τόνο της ημέρας.

«Από βάθους καρδιάς ευχόμαστε η νέα αυτή Προσκοπική χρονιά να είναι δραστήρια και πλούσια όπως είναι πάντα και κάθε Προσκοπική σας χρονιά. Ως Εκκλησία είμαστε  ευγνώμονες στους Προσκόπους μας, από το πιο μικρό Προσκοπάκι μέχρι τον Αρχηγό. Δίνετε νόημα, σημασία και λαμπρότητα με την ζωηρή παρουσία σας  στις θρησκευτικές μας εκδηλώσεις. Ευχόμαστε και για την νέα χρονιά να έχουμε αυτήν την στενή συνεργασία.  Όλοι εμείς  οι κληρικοί του Καΐρου και  ιδιαίτερα ο Πατριάρχης μας θα βρισκόμαστε πάντοτε στο πλευρό σας, δίνοντάς σας πλούσια τις ευχές μας».

Με αυτά τα θερμά λόγια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόδημος ευχήθηκε μια καλή αρχή στους Προσκόπους μας δίνοντας την σκυτάλη στον Αρχηγό του Συστήματος κ. Χρήστο Αντωνίου ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους  ανέφερε ότι η λαμπρή πορεία της ιστορίας των Προσκόπων στο Κάιρο αποκτά με αυτή την περίοδο που ξεκινά, εκατόν έντεκα πλέον χρυσούς κρίκους που οι επιτυχίες τους μας κάνουν υπερήφανους.

Ο κ. Αντωνίου αναφερόμενος στην επιτυχία του προγράμματος δράσεων είπε ότι «οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αφοσίωση των άρτια εκπαιδευμένων ενηλίκων στελεχών που με ζήλο προσπάθησαν και κατάφεραν να πετύχουν  τους στόχους του Συστήματος.» Ο κ. Αντωνίου ευχαρίστησε στην συνέχεια για την αγαστή και παραγωγική συνεργασία  τον Έφορο Αποδήμων Προσκόπων κ. Ανδρέα Γιόσρι, τον Έφορο Εκπαίδευση κ. Γιάννη Μελαχροινούδη ,αλλά και τον σεπτό κλήρο για την καθοριστική συμβολή του στην ολοκλήρωση  της Προσκοπικής ιδέας και πράξης.

Ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Προσκόπων έχουν όλοι όσοι βοηθούν στο μέτρο που τους αναλογεί τα όνειρά μας να γίνουν πραγματικότητα είπε ο κ. Αντωνίου ενώ ονομαστικά ευχαρίστησε για την αμέριστη βοήθειά τους τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή και τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής, τους επιχειρηματίες κ.κ. Έρικ Αδάμ και Αντώνη Καζαμία για τις γενναιόδωρες προσφορές τους καθώς και την κα Αικατερίνη Μπελεφάντη Σοφιανού, η οποία όπως είπε, με μεγάλη της χαρά υποστηρίζει το Προσκοπικό έργο.

Τη  σημερινή πρώτη τους Προσκοπική ημέρα τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Στέφανος, ο Κοινοτικός επίτροπος κ. Στέλιος Χαλκιάς εκπροσωπώντας την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου , ο Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Αθανάσιος Λεούσης, ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Λεωνίδας Φοντριέ , ο Γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γιώργος Οικονόμου και ο Έφορος Αποδήμων Προσκόπων κ. Ανδρέας Γιόσρι.

Πηγή / Φωτογραφίες: ekkairo.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων