22/09/2020 22/09/2020 Με τον καθιερωμένο αγιασμό, ξεκίνησε χθες η σχολική χρονιά στα ελληνικά σχολεία του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας. Εκπροσωπώντας τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος μετέφερε τις ευχές του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι, σε μία τελετή αρκετά διαφορετική από άλλες χρονιές λόγω...
22 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2020 - 12:49

Αγιασμός στα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου

Διαδώστε:
Αγιασμός στα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, ξεκίνησε χθες η σχολική χρονιά στα ελληνικά σχολεία του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας. Εκπροσωπώντας τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος μετέφερε τις ευχές του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι, σε μία τελετή αρκετά διαφορετική από άλλες χρονιές λόγω κορωνοϊού.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία εξαιρετικά λίγων εκπροσώπων, όπως ο Γενικός Πρόξενος κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης που ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που παραβρέθηκαν.

Από την πλευρά του, ο κ. Εδμόνδος Κασιμάτης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας που αποτελεί και τον διαχειριστικό φορέα του Τοσίτσαιου Δημοτικού Σχολείου και του Αβερώφειου Γυμνασίου Λυκείου, ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών για τη συνεχή αρωγή τους σε θέματα Παιδείας της Ομογένειας στην Αίγυπτο. Και τόνισε όλα τα μέτρα που έχει λάβει η Ελληνική Κοινότητα για την προφύλαξη εκπαιδευτικών και μαθητών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων