24/11/2020 24/11/2020 Το πρωί της Δευτέρας, 23 Νοεμβρίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος, τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού για την επαναλειτουργία ενός από τα πρόσφατα ανακαινισμένα σπίτια του Ιδρύματος “Αγάπη” (Agapi Care) στο Oakleigh της Μελβούρνης. Η αποστολή του ιδρύματος είναι να φροντίζει και να υποστηρίζει άτομα με ειδικές ανάγκες, με απώτερο σκοπό...
24 Νοεμβρίου, 2020 - 21:26
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2020 - 21:31

Αγιασμός στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του “Agapi Care” στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Αγιασμός στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του “Agapi Care” στη Μελβούρνη

Το πρωί της Δευτέρας, 23 Νοεμβρίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος, τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού για την επαναλειτουργία ενός από τα πρόσφατα ανακαινισμένα σπίτια του Ιδρύματος “Αγάπη” (Agapi Care) στο Oakleigh της Μελβούρνης.

Η αποστολή του ιδρύματος είναι να φροντίζει και να υποστηρίζει άτομα με ειδικές ανάγκες, με απώτερο σκοπό να τους προσφέρει τις προϋποθέσεις ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Το “Agapi Care” ιδρύθηκε το 1987 από μία ομάδα Ελληνοαυστραλών γονέων, που πίστευαν ότι τα παιδιά τους με αναπηρία είχαν τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης στις υπηρεσίες με όλα τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας. Το 1992 η δραστηριότητα του Ιδρύματος επεκτάθηκε και προσέφερε διαμονή και υποστήριξη στο Preston. Το 2001 δημιούργησε αντίστοιχη δομή στο Oakleigh και το 2010 στο Clayton South.

Ο π. Ευμένιος, μετά τον Αγιασμό στο Oakleigh, απευθύνθηκε εγκάρδια στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, στη διεύθυνση, στο προσωπικό και στους ενοίκους, μεταφέροντας καταρχάς τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και επαινώντας το έργο που επιτελείται από το “Agapi Care”.

Μάλιστα, περιέγραψε αυτό το έργο ως διακονία, όχι ως επαγγελματική εργασία, ενώ διέκρινε, μεταξύ άλλων, ότι “στην ουσία, η υπηρεσία που προσφέρει το ‘Agapi Care’ έχει τις ρίζες της στη διδασκαλία του Χριστού και στην εντολή να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον και να θυσιάσουμε τα πάντα για τον συνάνθρωπό του”. Καταληκτικά, ο π. Ευμένιος συνεχάρη όλους για την καλή δουλειά τους και διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή και ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος εκτιμούν και υποστηρίζουν το έργο το οποίο επιτελούν.

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων