04/11/2020 04/11/2020 Μετά από δύο χρόνια η αρμόδια επιτροπή στην Αλβανία ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την απογραφή του πληθυσμού και των οικιών, που είχε προγραμματισθεί για φέτος, αλλά αναβλήθηκε για τον επόμενο χρόνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν για μία ακόμα φορά η θρησκεία και η εθνικότητα, κυρίως λόγω των αντιδράσεων...
04 Νοεμβρίου, 2020 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2020 - 12:25

Αλβανία: Απογραφή και θρήσκευμα

Διαδώστε:
Αλβανία: Απογραφή και θρήσκευμα

Μετά από δύο χρόνια η αρμόδια επιτροπή στην Αλβανία ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την απογραφή του πληθυσμού και των οικιών, που είχε προγραμματισθεί για φέτος, αλλά αναβλήθηκε για τον επόμενο χρόνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν για μία ακόμα φορά η θρησκεία και η εθνικότητα, κυρίως λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από την ελληνική μειονότητα κατά την απογραφή του 2011. Η νέα διευθύντρια της Στατιστικής Αρχής εξήγησε ότι αυτοί οι δύο δείκτες είναι προαιρετικοί, και οι ερωτώμενοι θα έχουν την εναλλακτική λύση «προτιμώ να μην απαντήσω».

«Το ερωτηματολόγιο του απογραφικού δελτίου περιέχει ένα σύνολο ερωτήσεων που είναι υποχρεωτικές, αλλά υπάρχουν και αυτές οι δύο ερωτήσεις που είναι προαιρετικές. Οι εθνοτικές και θρησκευτικές σχέσεις θεωρούνται προαιρετικές, είναι ευαίσθητες και δεν περιλαμβάνονται” τόνισε.

Ωστόσο, η απάντηση για τη γλώσσα δεν θα είναι προαιρετική, ασφαλώς θα πρέπει να υπάρχει απάντηση.

«Η γλώσσα δεν θα είναι προαιρετική, οπότε δεν θα υπάρχει επιλογή, «προτιμώ να μην απαντήσω». Δεν θεωρείται ότι ανήκει στις ευαίσθητες ερωτήσεις», δήλωσε η Δούλι.

Με πληροφορίες από το echedoros-a.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων