02/04/2024 02/04/2024 Η δημοφιλής εκπομπή «Sixty Minutes» του τηλεοπτικού δικτύου CBS, το βράδυ της Κυριακής 31 Μαρτίου -ημέρα που η Δυτική Χριστιανοσύνη γιόρταζε την Ανάσταση του Χριστού, το Πάσχα- αναφέρθηκε στο Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου. Ο παρουσιαστής χρησιμοποίησε φιλόφρονες εκφράσεις περιγράφοντας την «ανάσταση» του Αγίου Νικολάου. Συγκεκριμένα, είπε τα εξής: «Για τους περισσότερους Χριστιανούς σήμερα είναι η...
02 Απριλίου, 2024 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2024 - 12:57

Αναφορά του προγράμματος «Sixty Minutes» του «CBS» στον Αγιο Νικόλαο

Διαδώστε:
Αναφορά του προγράμματος «Sixty Minutes» του «CBS» στον Αγιο Νικόλαο

Η δημοφιλής εκπομπή «Sixty Minutes» του τηλεοπτικού δικτύου CBS, το βράδυ της Κυριακής 31 Μαρτίου -ημέρα που η Δυτική Χριστιανοσύνη γιόρταζε την Ανάσταση του Χριστού, το Πάσχα- αναφέρθηκε στο Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου.

Ο παρουσιαστής χρησιμοποίησε φιλόφρονες εκφράσεις περιγράφοντας την «ανάσταση» του Αγίου Νικολάου. Συγκεκριμένα, είπε τα εξής: «Για τους περισσότερους Χριστιανούς σήμερα είναι η Κυριακή του Πάσχα. Ημέρα Αναστάσεως του θριάμβου του φωτός έναντι του σκότους. Αν και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα γιορτάσουν το Πάσχα σε ένα μήνα, έρχεται στο μυαλό ένας τόπος λατρείας, ο Ελληνορθόδοξος Ναός και το Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο νότιο Μανχάταν. Είπαμε την είδηση για την ανάσταση του Αγίου Νικολάου το έτος 2020. Ο ναός υπήρχε στη σκιά του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου και σχεδόν πέθανε κάτω από τα ερείπια της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, αλλά κρατήθηκε ζωντανός μόνο με την πίστη και την ελπίδα του εκκλησιάσματός του και την συνδρομή της φιλανθρωπίας της ευρύτερης Κοινότητας. Σήμερα ο καινούργιος Αγιος Νικόλαος, ο τρούλλος του οποίου λάμπει και με το εσωτερικό φως, στην άκρη του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου αναστημένος και ζωντανός. Ευφρόσυνο Πάσχα».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων