13/07/2023 13/07/2023 Για τις διαχρονικές αλλά και αναδυόμενες προκλήσεις που διαμορφώνονται στο ιδιαίτερα ευαίσθητο περιβάλλον ασφαλείας της Ανατολικής Μεσογείου ενημερώθηκε αντιπροσωπεία της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας (K.O.A.N.Z.) από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.  Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 και παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Χαρδαλιά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος...
13 Ιουλίου, 2023 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2023 - 9:56

Αντιπροσωπεία Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας στον Α/ΓΕΕΘΑ

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας στον Α/ΓΕΕΘΑ

Για τις διαχρονικές αλλά και αναδυόμενες προκλήσεις που διαμορφώνονται στο ιδιαίτερα ευαίσθητο περιβάλλον ασφαλείας της Ανατολικής Μεσογείου ενημερώθηκε αντιπροσωπεία της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας (K.O.A.N.Z.) από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. 

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 και παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Χαρδαλιά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας (K.O.A.N.Z.) με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας καθώς και η αξία και ο ρόλος του ομογενειακού Ελληνισμού.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά τον σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε την αντιπροσωπεία και εξήρε το έργο της K.O.A.N.Z., ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις εκδηλώσεις μνήμης της επετείου της Μάχης της Κρήτης που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Αυστραλία, και στις οποίες συμμετέχει αδιαλείπτως αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Επισήμανε τις διαχρονικές αλλά και αναδυόμενες προκλήσεις που διαμορφώνονται στο ιδιαίτερα ευαίσθητο περιβάλλον ασφαλείας της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και ευρύτερα, και τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της Χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Αναφέρθηκε επίσης στους ιδιαίτερους δεσμούς της Ελλάδας με την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία, για την ενίσχυση των οποίων η Ελληνική διασπορά έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο πέρασμα των δεκαετιών.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της αντιπροσωπείας, ο Διευθυντής του Κλάδου Στρατηγικής – Πολιτικής – Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος (ΕΑ) Απόστολος Μητσόπουλος παρουσίασε θέματα αμυντικής πολιτικής καθώς και τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων.

Κατά την παραμονή της στην Χώρα μας η Αντιπροσωπεία επισκέφθηκε Μονάδες και Υπηρεσίες των ΕΔ καθώς και πολιτιστικούς χώρους ως εξής:

● Tην Κυριακή 09 Ιουλίου 2023 το Αρχηγείο Στόλου στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

● Την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 την Προεδρική Φρουρά και εν συνεχεία το Μουσείο Ακρόπολης και την Ακρόπολη.

● Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 την 114 ΠΜ στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

● Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στην Νέα Πέραμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων