04/11/2020 04/11/2020 Πολύ φτωχότερος από σήμερα ο Καϊρινός Ελληνισμός, καθώς έχασε τον Νικόλα Πολίτη, που υπήρξε μέχρι πριν από μερικά χρόνια ο μακροβιότερος Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, και ο οποίος παρέμεινε στο τιμόνι του ιστορικού παροικιακού σωματείου της Τάαλατ Χαρμπ για περίπου 24 χρόνια, από 17 Μαΐου του 1992 έως τις 23 Νοεμβρίου του 2015. Ο...
04 Νοεμβρίου, 2020 - 14:13
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2020 - 14:00

Απεβίωσε ο μακροβιότερος πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου

Διαδώστε:
Απεβίωσε ο μακροβιότερος πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου

Πολύ φτωχότερος από σήμερα ο Καϊρινός Ελληνισμός, καθώς έχασε τον Νικόλα Πολίτη, που υπήρξε μέχρι πριν από μερικά χρόνια ο μακροβιότερος Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, και ο οποίος παρέμεινε στο τιμόνι του ιστορικού παροικιακού σωματείου της Τάαλατ Χαρμπ για περίπου 24 χρόνια, από 17 Μαΐου του 1992 έως τις 23 Νοεμβρίου του 2015.

Ο Νικόλας Πολίτης ήταν 72 ετών όταν άφησε την τελευταία του πνοή στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών το πρωί της 4ης Νοεμβρίου, κλείνοντας ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ιστορίας του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

Ο ίδιος υπήρξε επίσης ένας από τους μακροβιότερους Κοινοτικούς Επιτρόπους στο Κάιρο, λαμβάνοντας σημαντικές θέσεις, όπως του Γενικού Γραμματέα και του Αντιπροέδρου της ΕΚΚ, με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου να τον ανακηρύσσει σε Επίτιμο Αντιπρόεδρο της ΕΚΚ το 2016.

Μάλιστα, ο Νικόλας Πολίτης έμεινε στην ιστορία και ως ο πιο νέος Κοινοτικός Επίτροπος που πέρασε την πόρτα της Διαχειριστικής Επιτροπής Καΐρου, καθώς πρώτη φορά κέρδισε την εμπιστοσύνη της παροικίας με εκλογές, από όταν δεν είχε κλείσει ακόμη τα 31 του χρόνια, τον Απρίλιο του 1979, όπου εξελέγη για πρώτη φορά Κοιν. Επίτροπος. Το «ΦΩΣ» του Σωκράτη Πατέρα εκείνης της εποχής είχε γράψει τότε ότι επρόκειτο για τον νεαρότερο εκλεγμένο Επίτροπο στα ιστορικά της Κοινότητας.

Επίσης, διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής και Ταμίας του Αραβοελληνικού Συνδέσμου.

Ο ίδιος πάντως ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, όπως και ο ίδιος άλλωστε αγαπούσε παράφορα τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό. Για την ακρίβεια, ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός ήταν η ίδια η ζωή του, η ανάσα του, η μεγάλη του οικογένεια. Και σε αυτήν την μεγάλη οικογένεια του Ελληνισμού στη Χώρα του Νείλου, σε Κάιρο αλλά και Αλεξάνδρεια, αφιέρωσε ο Νικόλας Πολίτης όλη τη ζωή του.

Ήταν άλλωστε από τους λίγους Αιγυπτιώτες που κατείχε τόσο πολύ τα αιγυπτιακά δρώμενα, είτε λόγω των θέσεών του, είτε λόγω των γνωριμιών του, είτε λόγω της πηγαίας αγάπης του στην ενημέρωση. Υπήρξε επί χρόνια Προϊστάμενος και της εφημερίδας του Καΐρου «ΝΕΟ ΦΩΣ».

Άφησε πίσω του την πολυαγαπημένη του σύζυγο Καίτη Λεγάτου, την κόρη του Βίλλυ Πολίτου – Ζουέ που συνεχίζει στα χνάρια του όντας Κοινοτική Επίτροπος Καΐρου και σε άλλα σωματεία και είναι παντρεμένη με τον Αλεξανδρινό δικηγόρο Βασίλη Ζουέ του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, και τον λατρευτό του γιο Μαριαντώνη.
Ο Νικόλας Πολίτης, από τους πιο κλασσικούς Αιγυπτιώτες, πέρασε πλέον στο χρυσό βιβλίο του Καϊρινού Ελληνισμού.

πηγή: ekalexandria.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων