27/06/2019 27/06/2019 Πανηγυρική και συγκινητική ήταν η τελετή αποφοίτησης των 48 μαθητών της 8ης τάξης του σχολείου «Hellenic Classical Charter» στο Μπρούκλιν, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνου Κούτρα, του Διοικητικού Συμβουλίου και επίσημων καλεσμένων. Η διευθύντρια, Χριστίνα Τεττόνη, στην ομιλία της...
27 Ιουνίου, 2019 - 14:35

Αποφοίτηση σχολείου «Hellenic Classical Charter» στο Μπρούκλιν

Διαδώστε:
Αποφοίτηση σχολείου «Hellenic Classical Charter» στο Μπρούκλιν

Πανηγυρική και συγκινητική ήταν η τελετή αποφοίτησης των 48 μαθητών της 8ης τάξης του σχολείου «Hellenic Classical Charter» στο Μπρούκλιν, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνου Κούτρα, του Διοικητικού Συμβουλίου και επίσημων καλεσμένων.

Η διευθύντρια, Χριστίνα Τεττόνη, στην ομιλία της συνεχάρη τους μαθητές για την επιμέλεια και προσπάθεια που κατέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια, εξήρε τους δασκάλους για το άριστο παιδαγωγικό έργο που επιτελούν και ευχαρίστησε τους γονείς για την αγάπη και συμπαράστασή τους.

«Σήμερα -ανέφερε- είναι μία πολύ ξεχωριστή μέρα για το σχολείο μας, καθώς αποφοιτούν 48 εξαιρετικά παιδιά και μαθητές. Ηρθατε στο σχολείο αυτό μικρά παιδιά και φεύγετε έφηβοι με γνώσεις και εφόδια.

Θα μου λείψει το καθημερινό σας χαμόγελο, ο ενθουσιασμός, η ζωντάνια και ενέργειά σας.
Είμαι βέβαιη ότι θα γίνεται άξιοι πολίτες και θα συμβάλλετε με τον τρόπο σας ώστε ο κόσμος να γίνει καλύτερος για όλους.
Το σχολείο σάς έχει προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το νέο σας ταξίδι.
Να θυμάστε ότι εδώ θα είναι πάντα το σπίτι και η οικογένειά σας».

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Τσαρλς Καπετανάκης, συνεχάρη τους απόφοιτους εκ μέρους του συμβουλίου και τους ευχήθηκε κάθε πρόοδο και ευτυχία στη ζωή τους.

Στη συνέχεια, κάλεσε στην εξέδρα πρώην απόφοιτους μαθητές του σχολείου οι οποίοι μίλησαν για τη σημερινή σχολική τους σταδιοδρομία.
Ο γενικός πρόξενος Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας συνεχάρη μαθητές, δασκάλους και διοίκηση για το άριστο εκπαιδευτικό έργο που παράγουν και τους γονείς για την αγάπη τους προς το σχολείο.
«Εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας σας ευχαριστώ θερμά για τις προσπάθειες που καταβάλλετε για τη διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και των αξιών του Ελληνισμού.

Στους απόφοιτους μαθητές εύχομαι κάθε πρόοδο, επιτυχία και ευτυχία στη ζωή τους», είπε.
Η υπεύθυνη διαχείρισης του σχολείου, Τζόι Πετράκου, εξέφρασε την περηφάνια της και παρότρυνε τους μαθητές να συνεχίσουν στο γυμνάσιο με τον ίδιο ζήλο και επιμέλεια.

Η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Στέισι Μακρινού, ανέφερε ότι το «Hellenic Charter» είναι μία μεγάλη αγαπημένη οικογένεια όπου δημιουργούνται χρόνιες φιλίες μεταξύ των μαθητών και γονέων.

Η Valedictorian μαθήτρια, Χριστίνα-Παναγιώτα Τζίνκη, ευχαρίστησε τους δασκάλους για όλα όσα την έχουν διδάξει και τους γονείς της για την αγάπη και τις θυσίες που έχουν κάνει για να την μεγαλώσουν.
«Κατά τη διάρκεια της μάθησής μου στο ‘Hellenic Charter’», ανέφερε, μεταξύ άλλων, «διδάχθηκα πολλά πράγματα, όπως το να είμαι καλός και τίμιος άνθρωπος και να ενδιαφέρομαι για τους άλλους.
Με τα εφόδια που μου έδωσε είμαι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσω με επιτυχία το μέλλον».

Η Salutatorian μαθήτρια, Καλλιόπη Λαμπρινούδη, τόνισε ότι το σχολείο τής δίδαξε την αγάπη για την ελληνική γλώσσα και ιστορία, τη θρησκεία, τις αξίες στη ζωή.

Ευχαρίστησε δε τους γονείς της για τη σωστή επιλογή που έκαναν να την στείλουν στο «Hellenic Charter».

Η κεντρική ομιλήτρια της τελετής, Karin Goldmark, Αναπληρώτρια Σχολική Επίτροπος του υπουργείου Παιδείας Νέας Υόρκης, ευχαρίστησε για την πρόσκληση να μιλήσει στους απόφοιτους, συνεχάρη μαθητές, δασκάλους, διοίκηση και γονείς και χαρακτήρισε το «Hellenic Charter» ως ένα από τα καλύτερα σχολεία της πόλης.

Ο αντιπρόεδρος της πολιτειακής Βουλής Νέας Υόρκης, Φέλιξ Ορτίζ, τόνισε στους μαθητές ότι μπορούν να πετύχουν ό,τι θέλουν στη ζωή τους αρκεί να είναι πάντα δυνατοί, αποφασιστικοί, αισιόδοξοι, με συνέπεια, ειλικρίνεια, τιμιότητα και ευσυνειδησία.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας Island Federal, Αντώνης Γρίγος, παρέδωσε υποτροφίες στους μαθητές, Χριστίνα-Παναγιώτα Τζίνκη, Καλλιόπη Λαμπρινούδη, Nia Roberts και Kristina Hyman.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων