21/09/2023 21/09/2023 Στην Αυστραλία βρίσκονται ήδη από χθες Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εργασίες της 12ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Με ιδιαίτερη χαρά, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, Ιωάννης Μαλλικούρτης, υποδέχθηκε σήμερα στο Γενικό Προξενείο τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο,...
21 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2023 - 12:01

Αρχιερείς από την Ελλάδα επισκέφθηκαν τον Γενικό Πρόξενο στο Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Αρχιερείς από την Ελλάδα επισκέφθηκαν τον Γενικό Πρόξενο στο Σύδνεϋ

Στην Αυστραλία βρίσκονται ήδη από χθες Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εργασίες της 12ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Με ιδιαίτερη χαρά, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, Ιωάννης Μαλλικούρτης, υποδέχθηκε σήμερα στο Γενικό Προξενείο τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, παρουσία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, με την ευκαιρία της έλευσής τους στο Σύδνεϋ.

Ο Γενικός Πρόξενος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες για σειρά θεμάτων που άπτονται των δραστηριοτήτων του Γενικού Προξενείου, καθώς και για το σημαντικό έργο και τη διαχρονική προσφορά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στον Ελληνισμό της Πέμπτης Ηπείρου.

Δελτίο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Τους ανωτέρω Αρχιερείς, οι οποίοι ευρίσκονται στην αυστραλιανή μεγαλούπολη, προσκεκλημένοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, για να συμμετάσχουν στην
επικείμενη 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση (24-27 Σεπτεμβρίου), συνόδευσαν στο Ελληνικό Προξενείο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος και οι
Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σινώπης κ. Σιλουανός και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος.

Άπαντες έγιναν δεκτοί με εγκαρδιότητα από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη, και τους συνεργάτες του, οι οποίοι ενημέρωσαν τους εξ Ελλάδος Αρχιερείς για τον ρόλο και τις δραστηριότητες του Γενικού Προξενείου, καθώς και για την αγαστή συνεργασία του με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών

 

 

Δείτε επίσης: 

Άφιξη Αρχιερέων εξ Ελλάδος στο Σύδνεϋ για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων