05/10/2021 05/10/2021 Με την ακολουθία του Αγιασμού ξεκίνησε και φέτος η έναρξη μιας όμορφης συνάξεως για τα παιδιά της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο της Αιγύπτου. Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Στέφανος Σουλιμιώτης και έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ. κ. Ιωάννης Κούντριας. Επίσης, παρέστη ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Λεωνίδας Φοντριέ καθώς και γονείς των παιδιών. Τα Κατηχητικά σχολεία...
05 Οκτωβρίου, 2021 - 13:59
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2021 - 13:30

Άρχισαν τα κατηχητικά της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο

Διαδώστε:
Άρχισαν τα κατηχητικά της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο

Με την ακολουθία του Αγιασμού ξεκίνησε και φέτος η έναρξη μιας όμορφης συνάξεως για τα παιδιά της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο της Αιγύπτου. Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Στέφανος Σουλιμιώτης και έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ. κ. Ιωάννης Κούντριας. Επίσης, παρέστη ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Λεωνίδας Φοντριέ καθώς και γονείς των παιδιών.

Τα Κατηχητικά σχολεία

Με τη Σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη κ.κ. Θεοδώρου Β’, τη μέριμνα του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου και τη δυναμική προσφορά των Κατηχητριών, Ελένης και Μαρίας, γίνεται προσπάθεια, προκειμένου τα παιδιά της παροικίας να μάθουν για την Ορθοδοξία αλλά και να συζητήσουν διάφορα θέματα πνευματικού προβληματισμού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου, η Εκκλησία έχει ανοίξει την αγκαλιά της για τα παιδιά και τα περιμένει κοντά της. Έχει την αγωνία για την πνευματική πρόοδο τους και τη διαφύλαξη της Ορθοδόξου συνειδήσεως.

Η ανακοίνωση της Επιτροπείας αποσκοπεί στην πληροφόρηση της παροικίας για την ευλογημένη αυτή προσπάθεια και στην ευαισθητοποίηση των γονέων να παροτρύνουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν και σ’ αυτήν την δραστηριότητα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων