06/05/2020 06/05/2020 Την ακύρωση των φετινών εκδηλώσεων για την 79η επέτειo της Μάχης της Κρήτης λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον νέο κορωνοϊό αποφάσισαν ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, σε συνεργασία με τα τοπικά διοικητικά συμβούλια των κρητικών σωματείων σε ολόκληρη την Ωκεανία. Ωστόσο, παρά την ακύρωση των φετινών εορτασμών, η...
06 Μαΐου, 2020 - 20:19
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2020 - 20:21

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Λιτός ο εορτασμός για τα 79 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Διαδώστε:
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Λιτός ο εορτασμός για τα 79 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Την ακύρωση των φετινών εκδηλώσεων για την 79η επέτειo της Μάχης της Κρήτης λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον νέο κορωνοϊό αποφάσισαν ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, σε συνεργασία με τα τοπικά διοικητικά συμβούλια των κρητικών σωματείων σε ολόκληρη την Ωκεανία.

Ωστόσο, παρά την ακύρωση των φετινών εορτασμών, η Ομοσπονδία έχει προχωρήσει στη διοργάνωση ορισμένων δραστηριοτήτων.

Την Κυριακή 17 Μαΐου και ώρα 10.30 π.μ. θα τελεστεί Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της Μάχης της Κρήτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Redfern του Σίδνεϊ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Την Κυριακή 24 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνων για τους πεσόντες της Μάχης της Κρήτης, στο εσωτερικό Ιερό του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη της Μελβούρνης, από την Στρατιωτική Φρουρά του Μνημείου, κεκλεισμένων των θυρών, ενώ θα κυματίζει η Ελληνική σημαία στους κεντρικούς ιστούς. Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα από την σελίδα του Μνημείου των Πεσόντων (Shrine of Remembrance).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχει ήδη αρχίσει τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για την ΜΕΓΑ επέτειο των 80 χρόνων της Μάχης της Κρήτης κατά το 2021, τόσο στην Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία, όσο και στην Αθήνα και στην Κρήτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων