24/07/2019 24/07/2019 Πέρασαν 45 χρόνια (1974-2019) από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο κι ακόμη οι κάτοικοι ζουν μακριά από τον τόπο τους, τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους που έκτισαν με πολύ κόπο. Με αφορμή την τραγική επέτειο της εισβολής και κατοχής, το περασμένο Σάββατο 20 Ιουλίου το απόγευμα στο Κοινοτικό Κέντρο του Αγίου Βασιλείου,...
24 Ιουλίου, 2019 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2019 - 12:44

Δεν ξέχασαν την Κύπρο στο Χιούστον

Διαδώστε:
Δεν ξέχασαν την Κύπρο στο Χιούστον

Πέρασαν 45 χρόνια (1974-2019) από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο κι ακόμη οι κάτοικοι ζουν μακριά από τον τόπο τους, τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους που έκτισαν με πολύ κόπο.

Με αφορμή την τραγική επέτειο της εισβολής και κατοχής, το περασμένο Σάββατο 20 Ιουλίου το απόγευμα στο Κοινοτικό Κέντρο του Αγίου Βασιλείου, ο Σύλλογος Φίλων της Κύπρου, του Χιούστον Τέξας, σε συνεργασία την Ελληνική Ομοσπονδία Hellenic Cultural Center of the Southwest, με πρόεδρο Ιωάννη Ρεμενιδάκη, πραγματοποίησαν διάλεξη με θέμα την Κύπρο.

Στη διάλεξη που είχε τίτλο «Δεν ξεχνώ», εξετάστηκαν το πώς φτάσαμε στο 1974, ποιοι ήταν οι συντελεστές του εγκλήματος ενάντια στην Κύπρο και τον λαό της. Τονίστηκε ο συνεχής αγώνας των κυπριακών σωματείων επί 45 χρόνια για να μην ξεχαστεί η εισβολή και κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου.

Ο καθηγητής Εμμανουήλ Παπαδάκης, του Πανεπιστήμιου Ράις στο Χιούστον, ετοίμασε μια εξαίρετη εργασία και πρόβαλε αποσπάσματα από δύο ντοκιμαντέρ της «ΝΕΤ» και «Μέγα», που ήταν κατανοητά ακόμη και σε ανήλικα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το κοινό με ερωτήσεις, αλλά και με προσωπικές εμπειρίες, τις οποίες διηγήθηκαν.

Στο διάλειμμα προσφέρθηκαν διάφορα παραδοσιακά φαγητά της Κύπρου και ποτά, όπως η ζιβανία, τσίπουρο και τσικουδιά.

Η εκδήλωση κράτησε περίπου δυόμισι ώρες και οι συμμετέχοντες ζήτησαν να γίνουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις.

Παραβρέθηκαν πάνω από 100 ομογενείς, ανάμεσά τους ο νέος πρόξενος της Κύπρου στο Τέξας, Χρήστος Αγγελίδης, ο καθηγητής Παύλος Παύλου, διευθυντής του C.T. Bauer College of the business school University of Houston, ο Ιωάννης Ρεμενιδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, καθώς και άλλοι πρόεδροι και καθηγητές σχολών.

Την Κυριακή 21 Ιουλίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Κύπρου και ομιλία από τον πατέρα Λουκά Παλούμπη, ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητος του Αγίου Βασιλείου στο Χιούστον, όπου παραβρέθηκαν πάνω από 200 άτομα. Ακολούθησε δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα, προσφορά του Συλλόγου Φίλων της Κύπρου.

Με αφορμή αυτή την εκδήλωση για την Κύπρο, να επισημάνουμε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό αν όλοι εμείς -στην Αμερική, αλλά και σε όλον τον Κόσμο, που έχουμε την δύναμη και τον χρόνο- στέλναμε κάθε μήνα μια χειρόγραφη επιστολή στους πολιτικούς της Περιφέρειάς μας και να τους υπενθυμίζουμε το «Δεν Ξεχνώ».

Ο Παγκύπριος, η ΠΣΕΚΑ και άλλα σωματεία κάνουν το παν να βοηθήσουν οικονομικά πολιτικούς για να υποστηρίξουν τα θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό. Οπως την Γενοκτονία των Ποντίων, την Μικρασιατική Καταστροφή, τους διωγμούς των Ελλήνων της Αιγύπτου, της Κωνσταντινούπολης και της Βορείου Ηπείρου. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για την Κύπρο.

Πηγή: www.ekirikas.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων