22/09/2019 22/09/2019 Το θέμα της ψήφου των αποδήμων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα»  ο υπουργός των Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, επ’ ευκαιρία και της επίσκεψης που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία έχει συναντήσεις με παράγοντες της Ομογένειας. “Ο νόμος αυτός θα ψηφιστεί μέσα στο τρέχον έτος, στο 2019”...
22 Σεπτεμβρίου, 2019 - 14:05

“Δεν μπορεί να υπάρξει Έλληνας βουλευτής που θα αρνηθεί ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού”

Διαδώστε:
“Δεν μπορεί να υπάρξει Έλληνας βουλευτής που θα αρνηθεί ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού”

Το θέμα της ψήφου των αποδήμων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα»  ο υπουργός των Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, επ’ ευκαιρία και της επίσκεψης που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία έχει συναντήσεις με παράγοντες της Ομογένειας.

“Ο νόμος αυτός θα ψηφιστεί μέσα στο τρέχον έτος, στο 2019” ανέφερε ο υπουργός προσθέτοντας πως “εξετάζουμε πολύ σοβαρά την δυνατότητα να γίνει χρήση της επιστολικής ψήφου. Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο την εμπειρία άλλων χωρών για να προσφέρουμε τη διευκόλυνση της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Και η ψήφος τους θα είναι ισοδύναμη με την ψήφο των υπολοίπων Ελλήνων. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει Έλληνας βουλευτής που θα αρνηθεί ψήφο στους Έλληνες που ζουν το εξωτερικό. Το νομοσχέδιο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να δείξουμε ότι οι Έλληνες στα μεγάλα, στα σημαντικά, σε αυτά που αφορούν τον οικουμενικό ελληνισμό, είμαστε ενωμένοι. Η ομόφωνη υπερψήφιση του νομοσχεδίου θα ήταν ένα μοναδικό μήνυμα ενότητας του Ελληνισμού που πρέπει να εκπέμψει το ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεν θα αποτελεί νίκη της κυβέρνησης ή της ΝΔ. Θα αποτελεί νίκη του Ελληνισμού και μέσα σε αυτήν την έννοια δεν χωρούν διαχωριστικές γραμμές”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων