02/07/2020 02/07/2020 Το Τμήμα Παιδείας της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής ανακοινώνει την έναρξη της πλατφόρμας StaEllinika, μια πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, διαθέσιμη σε σχολεία και γλωσσικά προγράμματα της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Το Πρόγραμμα αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του SNF στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser...
02 Ιουλίου, 2020 - 12:38
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2020 - 12:23

Διαδικτυακή πλατφόρμα για την εκμάθηση των Ελληνικών

Διαδώστε:
Διαδικτυακή πλατφόρμα για την εκμάθηση των Ελληνικών

Το Τμήμα Παιδείας της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής ανακοινώνει την έναρξη της πλατφόρμας StaEllinika, μια πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, διαθέσιμη σε σχολεία και γλωσσικά προγράμματα της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Το Πρόγραμμα αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του SNF στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser (SFU) και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το StaEllinika είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα και μια σειρά εφαρμογών που έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς για να διδάξουν τη νεοελληνική γλώσσα σε μαθητές της Διασποράς. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο τώρα και ήδη χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, την Πενσυλβάνια, τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϋ και είναι υπό την επίβλεψη του Δρ. Αναστάσιου Κουλαρμάνη, Διευθυντή της Ελληνικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής , σε συντονισμό με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του SNF στο SFU.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικούς πόρους και υποστήριξη για εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε διαδικτυακά μαθησιακά περιβάλλοντα και βρίσκεται στα αρχικά στάδια με πλήρη κυκλοφορία το φθινόπωρο 2020 που θα υποστηρίξει κοινότητες, σχολεία και μεμονωμένους μαθητές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης σχολιάζοντας αυτό το πρόγραμμα δηλώνει: «Είμαι ενθουσιασμένος με αυτήν την ευκαιρία να υποστηρίξω ελληνικά σχολεία της διασποράς με νέες λύσεις για την εκπαίδευση υπό τις τρέχουσες δύσκολες συνθήκες και προσβλέπω σε αυτήν τη συνεργασία”.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Ελληνικών στο email: [email protected]

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων