03/12/2021 03/12/2021 Ο Οργανισμός «Κύκλος Ελλήνων Ακαδημαϊκών Βοστώνης» διοργανώνει διάλεξη με ομιλητή τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και Επίτιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, μέσω της ηλεκτρονικής δομής ZOOM. Το θέμα της διάλεξης του κ. Παυλόπουλου θα είναι «οι Θαλάσσιες Ζώνες της Ελλάδας και Κύπρου κατά το Διεθνές Δίκαιο της...
03 Δεκεμβρίου, 2021 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2021 - 11:55

Διάλεξη Παυλόπουλου στον Κύκλο Ελλήνων Ακαδημαϊκών Βοστώνης

Διαδώστε:
Διάλεξη Παυλόπουλου στον Κύκλο Ελλήνων Ακαδημαϊκών Βοστώνης

Ο Οργανισμός «Κύκλος Ελλήνων Ακαδημαϊκών Βοστώνης» διοργανώνει διάλεξη με ομιλητή τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και Επίτιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, μέσω της ηλεκτρονικής δομής ZOOM.

Το θέμα της διάλεξης του κ. Παυλόπουλου θα είναι «οι Θαλάσσιες Ζώνες της Ελλάδας και Κύπρου κατά το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

Ο κύκλος Ελλήνων Ακαδημαϊκών Βοστώνης ιδρύθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου του 2014 στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο όπου έγινε και η πρώτη συνεδρίαση.

Σκοπός της ίδρυσής του ήταν να οργανωθεί και να διασυνδεθεί το σημαντικό Ακαδημαϊκό δυναμικό που έχει άμεση η έμμεση σχέση με τον Ελληνισμό. Παρευρέθηκαν αρκετοί Έλληνες ακαδημαϊκοί της περιοχή Βοστώνης, και απευθύνεται σε καθηγητές και ακαδημαϊκούς οι οποίοι ήδη διδάσκουν ή είναι συμβεβλημένοι με πανεπιστήμια.

Ανάμεσα στους σκοπούς του Κύκλου είναι:

Να φέρει μαζί τα μέλη του σε κοινωνικές και, το σημαντικότερο, πνευματικές εκδηλώσεις, έτσι ώστε να γνωριστούν σε κατατοπιστικές, ενδιαφέρουσες, και κοινωνικά ευχάριστες εκδηλώσεις.

Να διευκολύνει και να προάγει τη συζήτηση και κατανόηση θεμάτων τρέχοντος ενδιαφέροντος μέσω διοργανώσεως διαλέξεων και συζητήσεων.

Να καθιερώσει υποτροφίες που να αναγνωρίζουν την αριστεία σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που έχουν δεσμούς με τον Ελληνισμό και να οργανώσει την συγκέντρωση κεφαλαίων για τον σκοπό αυτό.

Να δικτυωθεί με Έλληνες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στην Ελλάδα και την Διασπορά, και να παρέχει συμβουλές, βοήθεια και καθοδήγηση.

Να αλληλεπιδράσει και να συνεργαστεί με οργανώσεις που έχουν παρεμφερή ενδιαφέροντα για τον Ελληνισμό.

Πρόεδρος του Κύκλου σήμερα είναι η κ. Ροζελίτα Φραγκουδάκη, καθηγήτρια Μηχανολογίας στο Merrimack College.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων