27/09/2023 27/09/2023 Μετά από συνεργασία των Υπουργείων Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη δημιουργούνται Κινητές Μονάδες Παραλαβής Αιτήσεων Διαβατηρίων από Έλληνες πολίτες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό, και με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας για την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων προξενικών υπηρεσιών προς τον απανταχού Ελληνισμό, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κώτσηρας είχε...
27 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:07
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2023 - 10:10

Δημιουργία Κινητών Μονάδων Παραλαβής Αιτήσεων Διαβατηρίων σε απομακρυσμένες περιοχές του εξωτερικού

Διαδώστε:
Δημιουργία Κινητών Μονάδων Παραλαβής Αιτήσεων Διαβατηρίων σε απομακρυσμένες περιοχές του εξωτερικού

Μετά από συνεργασία των Υπουργείων Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη δημιουργούνται Κινητές Μονάδες Παραλαβής Αιτήσεων Διαβατηρίων από Έλληνες πολίτες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, και με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας για την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων προξενικών υπηρεσιών προς τον απανταχού Ελληνισμό, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κώτσηρας είχε χθες συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, για πρώτη φορά η Ελληνική Πολιτεία εισάγει ως δυνατότητα το θεσμό των Κινητών Μονάδων για την παραλαβή δικαιολογητικών έκδοσης διαβατηρίων σε Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές είτε των χωρών διαπίστευσης των Πρεσβευτικών μας Αρχών είτε της προξενικής περιφέρειας των Προξενικών μας Αρχών.

Οι Κινητές Μονάδες θα στελεχώνονται από υπαλλήλους της οικείας Προξενικής Αρχής, με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η αποστολή των Κινητών Μονάδων θα γίνεται κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής της οικείας Προξενικής Αρχής και με την έγκριση της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, με παράλληλη ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Ο θεσμός των Κινητών Μονάδων για την παραλαβή δικαιολογητικών έκδοσης διαβατηρίων διευκολύνει τους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό, σε απομακρυσμένες περιοχές, διευκολύνοντας την εξυπηρέτησή τους και αναβαθμίζοντας το επίπεδο παροχής υπηρεσιών του ελληνικού κράτους. Ο απόδημος Ελληνισμός βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών μας με την εισαγωγή πρακτικών που κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη».

Από την πλευρά του ο κ. Κώτσηρας δήλωσε: «Κεντρικός στόχος των πολιτικών μας είναι η εξυπηρέτηση των Ελλήνων του εξωτερικού, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Μετά τη δημιουργία ειδικής ενότητας στο gov.gr για τους Έλληνες του εξωτερικού, θέτουμε σε λειτουργία άλλο ένα μέτρο για τη βελτίωση των προξενικών υπηρεσιών προς τους Απόδημους. Αποδεικνύουμε έτσι έμπρακτα ότι εργαζόμαστε για ένα κράτος σύγχρονο και φιλικό προς κάθε Έλληνα πολίτη, όπου κι αν βρίσκεται».

Στη συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου διερευνήθηκαν επίσης τρόποι αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας για την περαιτέρω βελτίωση των προξενικών υπηρεσιών και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων του εξωτερικού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων