22/04/2019 22/04/2019 Η κοινότητα της Αγ. Τριάδος/Αγ. Νικολάου στο Στάτεν Αϊλαντ ενέκρινε την πρόταση ίδρυσης σχολείου «Hellenic Classical Charter» στις εγκαταστάσεις της εκκλησίας κατά την ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου στο «Κέντρο Ελληνισμού Κατσώρης». Να σημειωθεί ότι η κοινότητα του Στάτεν Αϊλαντ απέρριψε την αρχική πρόταση για ίδρυση σχολείου «Hellenic Classical Charter»...
22 Απριλίου, 2019 - 18:55
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2019 - 18:47

Εγκρίθηκε η πρόταση ίδρυσης σχολείου στο Στάτεν Αϊλαντ

Διαδώστε:
Εγκρίθηκε η πρόταση ίδρυσης σχολείου στο Στάτεν Αϊλαντ

Η κοινότητα της Αγ. Τριάδος/Αγ. Νικολάου στο Στάτεν Αϊλαντ ενέκρινε την πρόταση ίδρυσης σχολείου «Hellenic Classical Charter» στις εγκαταστάσεις της εκκλησίας κατά την ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου στο «Κέντρο Ελληνισμού Κατσώρης».

Να σημειωθεί ότι η κοινότητα του Στάτεν Αϊλαντ απέρριψε την αρχική πρόταση για ίδρυση σχολείου «Hellenic Classical Charter» που προέβλεπε 99 χρόνια ενοικίασης και κατασκευή νέου κτιρίου στην ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, από τα 223 μέλη που παρέστησαν στην ψηφοφορία 178 ψήφισαν υπέρ της πρότασης και 45 κατά. Για να εγκριθεί η πρόταση, σύμφωνα με το καταστατικό της Εκκλησίας, χρειάζονταν τα δύο τρίτα των ψήφων.

Η συμφωνία προβλέπει ότι το «Hellenic Classical Charter» θα χρησιμοποιήσει για 3 χρόνια το υπάρχον κτίριο της κοινότητας για τη λειτουργία του σχολείου, έναντι καταβολής ενοικίου, με την επιλογή περαιτέρω ανανέωσης του συμβολαίου εάν και εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Η λειτουργία του νέου σχολείου αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2019, αρχικά με τάξεις Νηπιαγωγείο και Πρώτη και με σταδιακή αύξηση των τάξεων ανά έτος.

Με δηλώσεις του στον «Ε.Κ.» αμέσως μετά την ψηφοφορία ο ιερατικός προϊστάμενος π. Νικόλαος Πετροπουλάκος ευχήθηκε η επίτευξη της συμφωνίας να συμβάλλει στην πρόοδο και ευημερία της ενορίας.

Τη χαρά της για την έγκριση εξέφρασε και η πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Ευαγγελία Πλατή, ευχαριστώντας όλα τα μέλη για την προσέλευση και το ενδιαφέρον που έδειξαν.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων