25/06/2021 25/06/2021 Μία μεγάλη εορτή για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης πρόκειται να διοργανώσει φέτος η Ελλάδα με τις Ελληνικές και Κυπριακές Κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας, την οποία εορτή θα φιλοξενήσει η Αίγυπτος, προς τιμήν της Ελλάδας, ένα γεγονός που ενισχύει περαιτέρω τους ιστορικούς και πολιτιστικούς μας δεσμούς», αναφέρει σε συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αιγυπτιακή...
25 Ιουνίου, 2021 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2021 - 14:35

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια

Μία μεγάλη εορτή για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης πρόκειται να διοργανώσει φέτος η Ελλάδα με τις Ελληνικές και Κυπριακές Κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας, την οποία εορτή θα φιλοξενήσει η Αίγυπτος, προς τιμήν της Ελλάδας, ένα γεγονός που ενισχύει περαιτέρω τους ιστορικούς και πολιτιστικούς μας δεσμούς», αναφέρει σε συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ» ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Κώστας Βλάσης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης τονίζει ότι «οι χώρες μας έχουν κοινό όραμα για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ένα κοινό όραμα για ειρηνική συνύπαρξη, συνεργασία και σταθερότητα, που έχουν επανειλημμένα επιβεβαιωθεί από τους ηγέτες και τους υπουργούς των χωρών μας κατά τα τελευταία χρόνια».

Σε ερώτηση σχετικά με τα αποτελέσματα της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου σε διάφορους τομείς και ιδιαίτερα στο πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», ο κ. Βλάσης τόνισε ότι οι τρεις χώρες, στον τομέα των Αποδήμων, έχουν επικεντρωθεί στην προώθηση μιας θετικής ατζέντας που θα φέρει τους Αποδήμους μας, ιδιαίτερα τη νεολαία, πιο κοντά, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» ως «το πιο πετυχημένο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας για το οποίο είμαστε περήφανοι».

Μάλιστα, σημείωσε ότι τον περασμένο Απρίλιο, οι τρεις χώρες συμφώνησαν στην Κύπρο να οργανώσουν μια άλλη τριμερή πρωτοβουλία για τη νεολαία, έτσι ώστε αυτό το καλοκαίρι, 15 νέοι από την ελληνική, την αιγυπτιακή και την κυπριακή διασπορά να επισκεφθούν τις τρεις χώρες και να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον για να οικοδομήσουν μια ισχυρή ανθρώπινη σχέση. «Οι νέοι είναι το μέλλον των κοινοτήτων μας και πρέπει να επικεντρωθούμε στην οικοδόμηση γεφυρών επικοινωνίας και επαφής μεταξύ τους», ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών στην «Αλ Αχράμ».

Σε ερώτηση σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της ισχυρής συνεργασίας μεταξύ του αιγυπτιακού υπουργείου Μετανάστευσης και της Ελλάδας, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κώστας Βλάσης τόνισε ότι τον περασμένο Ιούνιο, συναντήθηκαν με την υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής Ναμπίλα Μάκραμ και τον Κύπριο Επίτροπο αρμόδιο για τους Αποδήμους, Φώτη Φωτίου, στην Κύπρο, συζητώντας τα μελλοντικά κοινά έργα των τριών χωρών. Και όπως δήλωσε, «σε συνεργασία με τις Ελληνικές και Κυπριακές Κοινότητες στην Αίγυπτο, πρόκειται να διοργανώσουμε μια ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Καθώς φέτος γιορτάζουμε την επέτειο των διακοσίων ετών από το 1821, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που βλέπουμε την Αίγυπτο να φιλοξενεί αυτήν την γιορτή προς τιμήν της Ελλάδας. Αυτή η πρωτοβουλία ενισχύει περαιτέρω τους ιστορικούς και πολιτιστικούς μας δεσμούς».

Ιδιαίτερα για την προσφορά των Ελλήνων του εξωτερικού για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων σε διάφορους τομείς, ο κ. Βλάσης δήλωσε ότι «κατά τη διάρκεια της ιστορίας μας, οι Έλληνες στο εξωτερικό πάντοτε έσπευσαν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας με κάθε δυνατό τρόπο. Ειδικά όταν πρόκειται για θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικά ζητήματα. Οι Απόδημοί μας έχουν καταβάλει σοβαρές προσπάθειες, σε κάθε δυνατό επίπεδο, για να υπερασπιστούν τις νόμιμες θέσεις της πατρίδας τους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων