18/05/2019 18/05/2019 Ο Σύλλογος Κρητών Καμπέρας (σ.σ. Αυστραλία) και Περιχώρων διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για να τιμήσει τη συμπλήρωση 78 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (20 Μαΐου 1941). Αναλυτικότερα θα λάβουν χώρα: Εκδήλωση μνήμης για την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης Οικογενειακή βραδιά με αφορμή τα 40χρονα της Ελληνικής Λέσχης Χοροεσπερίδα της...
18 Μαΐου, 2019 - 16:24

Εκδήλωση μνήμης για τα 78 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης στην μακρινή Καμπέρα

Διαδώστε:
Εκδήλωση μνήμης για τα 78 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης στην μακρινή Καμπέρα

Ο Σύλλογος Κρητών Καμπέρας (σ.σ. Αυστραλία) και Περιχώρων διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για να τιμήσει τη συμπλήρωση 78 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (20 Μαΐου 1941).

Αναλυτικότερα θα λάβουν χώρα:

Εκδήλωση μνήμης για την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης
Οικογενειακή βραδιά με αφορμή τα 40χρονα της Ελληνικής Λέσχης
Χοροεσπερίδα της Σαμιακής Αδελφότητας Καμπέρας

Μάχη της Κρήτης (Γερμανικά Luftlandeschlacht um Kreta) ονομάζεται η επιχείρηση κατάληψης της Κρήτης από τους Γερμανούς κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και συγκεκριμένα από το πρωί της 20ής Μαΐου 1941, όταν ξεκίνησε η μεγαλύτερη ιστορικά αεροπορική έφοδος (αεραπόβαση) των Γερμανών με συνθηματικό όνομα «Unternehmen Merkur» (Επιχείρηση Ερμής) εναντίον του νησιού, ως την 1η Ιουνίου. Με την επιχείρηση αυτή οι Γερμανοί κατάφεραν να καταλάβουν το νησί από τις Aγγλοελληνικές συμμαχικές δυνάμεις, ωστόσο αυτή η επιτυχία κόστισε τόσο πολύ ώστε να μην επιχειρήσουν ξανά άλλη αεροπορική έφοδο της ίδιας κλίμακας κατά την διάρκεια του πόλεμου.

Σήμερα, η μάχη της Κρήτης θεωρείται η πρώτη μεγάλη αεραποβατική επιχείρηση και παραμένει μοναδική στο ότι ο κύριος αντικειμενικός σκοπός κατελήφθη εξ ολοκλήρου από αέρος. Η μάχη θεωρείται επίσης πολύ σημαντική για τους Κρητικούς λόγω της αναπάντεχης σθεναρής αντίστασης που κατέβαλαν ενάντια στους αριθμητικά ανώτερους Γερμανούς και το μεγάλο τίμημα που η επίθεση και η επακόλουθη κατοχή είχαν στον πληθυσμό του νησιού.

 

Πηγή: www.sbs.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων