02/09/2023 02/09/2023 Εκδήλωση – συζήτηση στρογγυλής τραπέζης διοργανώνουν από κοινού στο Πανεπιστήμιο της Χαιδελβέργης στις 15 Οκτωβρίου το “Δίκτυο Ελληνικών Συλλόγων και φορέων Ρήνου – Νέκαρ”, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης. Το θέμα της συζήτησης θα είναι: «Τα γλυπτά του Παρθενώνα. Ένα μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η διαμάχη επαναπατρισμού». Εκδήλωση στη Γερμανία...
02 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2023 - 10:54

Εκδήλωση στη Γερμανία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Διαδώστε:
Εκδήλωση στη Γερμανία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Εκδήλωση – συζήτηση στρογγυλής τραπέζης διοργανώνουν από κοινού στο Πανεπιστήμιο της Χαιδελβέργης στις 15 Οκτωβρίου το “Δίκτυο Ελληνικών Συλλόγων και φορέων Ρήνου – Νέκαρ”, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης.

Το θέμα της συζήτησης θα είναι: «Τα γλυπτά του Παρθενώνα. Ένα μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η διαμάχη επαναπατρισμού».
Εκδήλωση στη Γερμανία για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Συμμετέχοντες:
Ο καθηγητής Άγγελος Χανιώτης, Έλληνας ιστορικός και μελετητής των κλασικών σπουδών, Καθηγητής στη Σχολή Ιστορικών Μελετών του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών στο Πρίνστον, μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και επιμελητής του επιστημονικού περιοδικού Mnemosyne, ο Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης Tonio Hölscher, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Catharine Titi, από το δεύτερο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στην Ευρώπη (cnrs) με έδρα στη Γαλλία, και η Lisa Bodum, ομοσπονδιακός βουλευτής με το κόμμα των πρασίνων.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών ξένου τύπου, Γεώργιος Παππάς.

Την εκδήλωση στηρίζει και το Γενικό Προξενείο Στουτγάρδης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων