02/08/2023 02/08/2023 ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο Ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής με αφορμή την εορτή της Αγίας. Στον εσπερινό της 25ης Ιουλίου βρέθηκαν πάνω από 200 προσκυνητές και ανήμερα της γιορτής, την Τετάρτη, εργάσιμη ημέρα στην Αμερική, πάνω από 700 άτομα. Εκανα μια βόλτα στο πάρκινγκ και παρατήρησα πινακίδες αυτοκινήτων από διάφορες πολιτείες της Αμερικής...
02 Αυγούστου, 2023 - 11:06

Εκκλησιασμός στο Ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Χιούστον

Διαδώστε:
Εκκλησιασμός στο Ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Χιούστον

ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο Ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής με αφορμή την εορτή της Αγίας. Στον εσπερινό της 25ης Ιουλίου βρέθηκαν πάνω από 200 προσκυνητές και ανήμερα της γιορτής, την Τετάρτη, εργάσιμη ημέρα στην Αμερική, πάνω από 700 άτομα.

Εκανα μια βόλτα στο πάρκινγκ και παρατήρησα πινακίδες αυτοκινήτων από διάφορες πολιτείες της Αμερικής που ήρθαν να προσκυνήσουν. Την 26η Ιουλίου παραβρεθήκαν περίπου 35 ιερείς και πολλές καλόγριες και καλόγεροι από διάφορα μοναστήρια. Η Ορθοδοξία σώζεται από τα μοναστήρια βλέποντας πώς πάνω από 50 παιδιά ηλικιών από μόλις λίγων μηνών έως 10 ετών συμμετείχαν στο προσκύνημα με τους γονείς τους. Επίσης, πολλοί έφηβοι εθελοντές βοήθησαν στις προετοιμασίες και την καθαριότητα του χώρου. Στις δυο αίθουσες σερβιρίστηκαν πάνω από 400 άτομα και οι υπόλοιποι στα διάφορα τραπέζια κάτω από τα δέντρα.

Πλήθος κόσμου στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής. Φωτογραφία: ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ

Οι λειτουργίες, όπως πάντα, τελέστηκαν στην ελληνική γλώσσα παρόλο που το 80 % των παρευρισκόμενων ήταν μη Έλληνες. Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι μαθαίνουν όλες της ψαλμωδίες στην ελληνική γλώσσα, πράγμα που μάλλον πρέπει να μας προβληματίσει εμάς τους Έλληνες που μιλάμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας με τα σπαστά αμερικανικά που μάθαμε και υποχρεώνουμε τους ιερείς να κάνουν τη Λειτουργία στα Αγγλικά γιατί τα παιδιά μας δεν ξέρουν Ελληνικά. Σκεφτείτε τι κακό κάνουμε στα παιδιά μας που δεν μαθαίνουν Ελληνικά. Κάποτε ο ιταλικής καταγωγής βουλευτής Νέας Υόρκης Φρανκ Πάνταβαν (Frank Padavan) στάθηκε αρωγός σε ένα πρόγραμμα ελληνικής γλώσσας στο Saint John’s University μέσω του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών. Σε μια συνάντηση, ρώτησε την δασκάλα των Ελληνικών πώς θα μπορούσε να έρθει να μάθει νέα Ελληνικά και εκείνη του αποκρίθηκε ότι είναι δύσκολα και δεν θα τα κατάφερνε. Ο Πάνταβαν τότε της είπε ότι είχε διαβάσει τον Όμηρο στα αρχαία ελληνικά ενώ σε σχετική ερώτηση αν και εκείνη είχε κάνει το ίδιο δεν έλαβε καμία απάντηση. Εάν εμείς οι Έλληνες δεν αγαπήσουμε την ελληνική γλώσσα όσο οι ξένοι θα απομονωθούμε από την πατρίδα. Οι Έλληνες λιγοστεύουμε στης εκκλησίες και τις γεμίζουν οι Ορθόδοξοι άλλων χωρών οι οποίοι ακόμη δεν ζητούν να αλλάξει η γλώσσα καθώς πιστεύουν πως πρέπει να μείνει γνήσια. Χρωστάμε πολλά στις μοναχές και μοναχούς που κρατούν την Ορθοδοξία ακέραιη όπως την κράτησαν και μας την δίδαξαν κατά τα 400-500 χρόνια σκλαβιάς με το κρυφό σχολείο κάτω από τον τουρκικό ζυγό. Η Ποντιακή και Μικρασιατική Καταστροφή έγινε διότι αυτοί οι γνήσιοι Έλληνες δεν απαρνήθηκαν την ελληνική γλώσσα και την Ορθόδοξη πίστη τους. Ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στις αδελφές και αδελφούς στα μοναστήρια μας για όλα όσα προσφέρουν ως Ορθόδοξοι Έλληνες και Ελληνίδες.

Διακρίνονται οι: Γέρων Ιωσήφ, Γερόντισσα Παρασκευή, Γέρων Παϊσιος, Γέρων Δωσίθεος, Γέρων Ταξιάρχης. Φωτογραφία: ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ

Πλήθος κόσμου στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής. Φωτογραφία: ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ

Εκκλησιασμός στο Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Φωτογραφία: ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ

 

Κεντρική φωτογραφία: Ο ιερομόναχος πατήρ Εφραίμ κρατά το χέρι της μητέρας του. Φωτογραφία: ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ

Πηγή: ekirikas (Του Ηλία Νεοφυτίδη)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων