19/10/2021 19/10/2021 Τους δεσμούς φιλίας μεταξύ της Γενεύης και της Ελλάδας που αναπτύχθηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα αναδεικνύει η έκθεση του Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας της Γενεύης που άνοιξε τις πύλες της στις 15 Οκτωβρίου. Η Έκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Hardt για τη Μελέτη της Κλασικής Αρχαιότητας (Vandœuvres), φέρνει στο επίκεντρο τον Ιωάννη...
19 Οκτωβρίου, 2021 - 15:12
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2021 - 14:59

Έκθεση «Γενεύη και Ελλάδα. Μια φιλία στην υπηρεσία της ανεξαρτησίας»

Διαδώστε:
Έκθεση «Γενεύη και Ελλάδα. Μια φιλία στην υπηρεσία της ανεξαρτησίας»

Τους δεσμούς φιλίας μεταξύ της Γενεύης και της Ελλάδας που αναπτύχθηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα αναδεικνύει η έκθεση του Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας της Γενεύης που άνοιξε τις πύλες της στις 15 Οκτωβρίου.

Η Έκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Hardt για τη Μελέτη της Κλασικής Αρχαιότητας (Vandœuvres), φέρνει στο επίκεντρο τον Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς και τους Ελβετούς φιλέλληνες Charles Pictet de Rochemont και Jean Gabriel Eynard, οι οποίοι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην ελληνική ανεξαρτησία αλλά και στην ενσωμάτωση της Γενεύης στην Ελβετική Συνομοσπονδία.

Η Έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης του 1821 και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2022. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων