23/02/2019 23/02/2019 O Χρήστος Παλαιοχάρης (Christos Paleoxaris) πέρασε την προηγούμενη Παρασκευή του σκαρφαλωμένος σε μια σκαλωσιά, 20 πόδια πάνω από ένα μαρμάρινο πάτωμα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για να ζωγραφίσει την εικόνα του Ιησού Χριστού. Ηταν μία από τις συνηθισμένες ημέρες του κ. Παλαιοχάρη στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Λόβλαντ, του Κολοράντο, στην οποία ο ίδιος και...
23 Φεβρουαρίου, 2019 - 17:42
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2019 - 18:38

Έλληνες εικονογραφούν Εκκλησία στο Λόβλαντ του Κολοράντο

Διαδώστε:
Έλληνες εικονογραφούν Εκκλησία στο Λόβλαντ του Κολοράντο

O Χρήστος Παλαιοχάρης (Christos Paleoxaris) πέρασε την προηγούμενη Παρασκευή του σκαρφαλωμένος σε μια σκαλωσιά, 20 πόδια πάνω από ένα μαρμάρινο πάτωμα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για να ζωγραφίσει την εικόνα του Ιησού Χριστού.

Ηταν μία από τις συνηθισμένες ημέρες του κ. Παλαιοχάρη στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Λόβλαντ, του Κολοράντο, στην οποία ο ίδιος και η ομάδα του, με μέλη από την Αθήνα και την Βαρκελώνη, εργάζονται υπό την καθοδήγηση του αγιογράφου Λεωνίδα Διαμαντόπουλου (Leonidas Diamantopoulos) με σκοπό να εικονογραφήσουν τους τείχους του ελληνορθόδοξου ναού, αναφέρει η εφημερίδα «Washington Times».

Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ένα από τα τελευταία βήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση της μακρόχρονης ανακαίνισης του ναού, η οποία περιλάμβανε τη σημαντική επέκταση του κτιρίου, καθώς και την αναδόμηση μεγάλου μέρους της εσωτερικού του.

Ανάμεσα στις εικόνες που ζωγραφίζει ο κ. Διαμαντόπουλος είναι ο Μυστικός Δείπνος, στον οποίο ο Χριστός γευματίζει με τους 12 Αποστόλους πριν την Σταύρωσή Του.

«Μερικοί άνθρωποι βλέπουν αυτές τις εικόνες και θεωρούν πως είναι κάποιου είδους είδωλα», ανέφερε η κάτοικος του Λόβλαντ, Κέιτι Βάικορι, ειδική στην Ορθόδοξη Εικονογράφηση, η οποία είναι μέλος της Κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα. «Πραγματικά, φέρνουν κοντά σου την παρουσία του θέματος που απεικονίζουν, σε βαθμό που να νιώθεις πως είσαι περιτριγυρισμένος από Αγίους», πρόσθεσε.

Η ίδια εξήγησε ότι το έργο ήταν μια πολυεπίπεδη διαδικασία που ξεκίνησε με τους εργαζόμενους να ζωγραφίζουν τις εικόνες σε επίπεδους καμβάδες στο στούντιό τους στην Ελλάδα. Επειτα, οι καμβάδες μεταφέρθηκαν στο Λόβλαντ και οι αγιογράφοι τους εφάρμοσαν στους τείχους. Εν συνεχεία ζωγράφιζαν κατευθείαν πάνω στην επιφάνειά τους, γύρω από τις Εικόνες, έως ότου καλύψουν εξ’ ολοκλήρου τις επιφάνειες.

Ο κ. Παλαιοχάρης, του οποίου ο πατέρας ήταν ιερέας, δήλωσε στην εφημερίδα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ πως αποφάσισε να γίνει αγιογράφος όταν συνειδητοποίησε πως είχε ταλέντο στη ζωγραφική, το οποίο μπορούσε «να συνδυάσει με την θρησκευτική πίστη» ώστε να ασχοληθεί με την «αγία αυτή εργασία». Κατά συνέπεια, η εργασία του «δεν είναι απλώς μια δουλειά», αλλά κάτι πολύ πιο σημαντικό, όπως είπε.

«Είναι ευλογία να μπορούμε να πράξουμε αυτό που κάνουμε και, το κάνουμε από καρδιάς και από ψυχής», είπε συγκεκριμένα. «Το κάνουμε επειδή έχουμε πίστη και έχουμε την ευκαιρία να υπηρετήσουμε τον Πατέρα μας με αυτόν τον τρόπο», τόνισε.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων